Pazite gde palite vatru, da ne buknete i vi i oni pored vas!

Svake godine se na srpskim izletištima sakupe tone otpada koji ostanu iza izletnika, pa apelujemo da se nakon provedenog dana okrenete za sobom i pokupite svoje smeće

Međunarodni praznik rada, Prvi maj, većina nas će provesti u prirodi. Međutim, to nije jedini dan koji provodimo u parkovima i izletištima i stoga je veoma važno da ne nanosimo štetu drveću i prirodi.

S obzirom na to da se za 1. maj već godinama dešavaju incidenti i požari zbog paljenja u šumama, apeluje se na sve da budu odgovorni i da vode računa prilikom paljenja vatre.

Pored bacanja otpadaka, za koje se preporučuje da se odlažu u kante za đubre ili eventualno da se ostave u kese, vrlo je bitno da budete oprezni s paljenjem vatre kako ne biste izazvali požare.

Boravak u prirodi tokom čitavog dana uz alkohol može da izazove različite komplikacijea, najveću štetu nanosimo ekološkom sistemu.

Svake godine se na poznatim izletištima poput Fruške Gore sakupe tone otpada koji ostanu iza izletnika, pa apelujemo da se nakon provedenog dana okrenete za sobom i pokupite svoje smeće.

(Telegraf.rs)