LEGLO TERORISTA: Zastava islamskih militanata vijori se nad Tuzlom!

Mediji u BiH su prethodno javili da su se na navedenom putu pojavile zastave militanatne grupe "Kavkaski emirati", aktivne u Rusiji i bliske Al Kaidi

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Izudin Šarić potvrdio je da se na jednom objektu na putu između tuzlanskih naselja Husino i Šićki Brod već dve godine nalaze crna i zelena zastava na kojima su arapskim slovima ispisani citati iz Kurana.

OVO NE SLUTI NA DOBRO: Zastave Islamske države ponovo se vijore Bosnom!

Šarić tvrdi da nije reč o obeležjima takozvane "Islamske države", niti bilo koje militantne grupe o kojima se u poslednje vreme govori, prenela je RTRS.

Mediji u BiH su prethodno javili da su se na navedenom putu pojavile zastave militanatne grupe "Kavkaski emirati", aktivne u Rusiji i bliske Al Kaidi.

Meštani Husina pre dva dana su u otvorenom pismu pozvali nadležne institucije da uklone sva obeležja i zastave koje podsećaju na ona pod kojima se na Bliskom istoku i u severnoj Africi događaju veliki zločini.

U Agenciji za istrage i zaštitu BiH (SIPA) ne raspolažu informacijama o eventualnom isticanju zastava militantne grupe "Kavkaski emirati" na području Tuzle.

- SIPA će izvršiti potrebne provere, a ukoliko navodi budu tačni pripadnici Agencije će, u saradnji s drugim policijskim organima u BiH, preduzeti odgovarajuće mere i radnje - rečeno je u ovoj policijskoj agenciji.

(Telegraf.rs / Tanjug)