NEŠTO SE KUVA: Putin pred paradu otpustio 20 generala!

Interesantan je trenutak u kom je predsednik Rusije Vladimir Putin dlučio da izvrši promene u vojsci, samo jedan dan pred svečanu paradu 9. maja, kada će Kremlj ugostiti brojne svetske lidere

Samo dan pre održavanja vojne parade povodom 70. godišnjice Dana pobede nad fašizmom, ruski predsednik Vladimir Putin otpustio je skoro 20 generala.  

Generali su otpušteni presedničkom odlukom, a među onima koji su se našli bez posla su i general-potpukovnik policije  Sergej Lavrov, šef kabineta za odnose s medijima Ministarstva unutrašnjih poslova, Andrej Filipčuk, kao i prvi zamenik komandanta centralne regionalne vojne komande Vladimir Padalko.

Interesantan je trenutak u kom je Putin dlučio da izvrši ove promene, samo jedan dan pred svečanu paradu 9. maja, kada će Kremlj ugostiti brojne svetske lidere. Vojna parada pokazaće rusku vojnu opremu, a članovi Vojske Rusije imaju značajan udeo u proslavi, prenosi Biznis insajder.

Otkazi su najavili velike promene u Vojsci Rusije. Modernizacija vojske jedan je od glavnih Putinovih prioriteta. Ona uključuje modernizaciju vone opreme, nuklearnog arsenala i reorganizaciju mornarice i ratnog vazduhoplovstva.

(Telegraf.rs / Izvor: businessinsider.com)