Potvrđeno da je Atlas banci u Moskvi nezakonito oduzeta licenca

Kako ističu u Atlas banci današnja odluka suda u trećem stepenu kao i odluka drugostepenog suda iz februara je velika satisfakcija za Atlas banku, jer je dokazano da je odluka Centralne banke Rusije iz maja 2014. godine bila pravno neutemeljena.

Arbitražni sud Moskovskog okruga, donio je danas pravosnažnu odluku kojom se potvrdjuje odluka drugostepenog suda o nezakonitom oduzimanju licence za rad Atlas Banci Moskva, saopšteno je iz Atlas banke.

Kako ističu u Atlas banci današnja odluka suda u trećem stepenu kao i odluka drugostepenog suda iz februara je velika satisfakcija za Atlas banku, jer je dokazano da je odluka Centralne banke Rusije iz maja 2014. godine “bila pravno neutemeljena i nije bila srazmjerna uočenim nepravilnostima prilikom tadašnje kontrole poslovanja”.

“Posebno naglašavamo da je ovo prvi slučaj da je neka od banaka pred nadležnim sudskim instancama stavila van snage odluku o suspenziji licence, a samo je tokom 2014. godine oduzeto ili suspendovano 92 licence. To govori u prilog svim argumentima da Atlas banka Moskva nije učestvovala u aktivnostima koje su joj stavljane na teret, a što je mnogo puta do sada i javno saopštavano”, navodi se u saopštenju Atlas banke.

PONIŠTENA ODLUKA: Sud u Moskvi objasnio zašto ne treba da se oduzme licenca Atlas banci!

U toj banci očekuju da će nakon odluke Arbitražnog suda u Moskvi, u najkraćem roku, preuzeti upravljanje bankom od administratora u čijoj je do sada nadležnosti bila cjelokupna aktiva banke.

“Takođe za očekivati je , da organi Centralne banke Rusije, neće praviti opstrukcije u ovom procesu, kao ni nakon finalizacije razgovora o prodaji banke ili ulasku strateškog partnera o čemu se trenutno intezivno pregovara”, najavili su iz Atlas banke.

Prema njihovim riječima uskoro će biti donijeta i definitivna odluka o načinu na koji će Atlas banka i Atlas grupa tražiti satisfakciju za reputacionu štetu koja im je nanijeta, “ovakvim neutemeljenim i neopravdanim dovođenjem u vezu sa aktivnostima koje nisu i nikad nece biti u poslovnom duhu koji je razvijala u prethodnih nekoliko decenija na medjunarodnom i domaćem planu.”