NA KOŠEVU NI IGLA NEMA GDE DA PADNE: 70.000 ljudi čeka papu Franju (FOTO)

Broj hodočasnika koji su se prijavili za prisustvo misi juče uveče dostigao je 67.000 ljudi, jer su organizatori preduzeli sve da se to omogući i onima koji su propustili ranije zadane rokove za prijavu

Hiljade hodočasnika jutros je preplavilo ulice Sarajeva krećući se ka fudbalskom stadionu Koševo gde će tokom dana biti održana sveta misa, centralni događaja posete pape Franje BiH.

PAPA FRANJA STIGAO U SARAJEVO: Uz najveće počasti dočekan na sarajevskom aerodromu! (FOTO) (VIDEO)

Izraze srdačne dobrodošlice Papi su uputili i mediji na svojim naslovnim i internet stranama.

Broj hodočasnika koji su se prijavili za prisustvo misi juče uveče dostigao je 67.000 ljudi, jer su organizatori preduzeli sve da se to omogući i onima koji su propustili ranije zadane rokove za prijavu, navodi agencija Hina.

- Dobro nam došao Papa - veliki je naslov kojim je dolazak Svetog Oca u subotu najavio "Dnevni avaz", koji ističe da papa Franja dolazi u BiH s namerom da tu zemlju uvede u porodicu evropskih naroda.

- Dočekujemo ga skromno, ali s puno ljubavi - piše na naslovnoj strani lista "Oslobođenje", prenoseći poruku vrhbosanskog nadbiskupa kardinala Vinka Puljića.

Sarajevske ulice odišu pravom prazničnom atmosferom uz brojne plakate s likom pape Franje i njegovim fotografijama kao i geslom posete - "Mir vama".

PAPU DOČEKALI I KINEZI: A evo koliko sve to košta (FOTO) (VIDEO)

Uz zastave Vatikana sve saobraćajnice kojima će proći kolona vozila s papom Franjom ukrašene su i zastavama BiH.

Jasno su vidljive pojačane mere bezbednosti, jer je uz sve lokacije koje će Papa posetiti raspoređen veliki broj policajaca u uniformama.

Po nezvaničnim informacijama, oko šest hiljada pripadnika raznih policijskih i bezbednosnih agencija angažovano je na pripremama za Papinu posetu.

SKROMNI PAPA: Nije se vozio ni mercedesom, ni BMW-om, već…

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja, doputovao je jutros u Sarajevo, čime je otpočela njegova državnička i pastoralna poseta Bosni i Hercegovini pod motom "Mir vama", tokom koje će preneti poruku mira, suživota, dijaloga i međusobnog razumijevanja.

Pre svete mise Papa će čuvenim papamobilom proći atletskom stazom i pozdraviti sve vernike.

(Telegraf.rs / Tanjug)