Uhapšeni kradljivci slike Pola Sezana vredne 100 miliona evra! (VIDEO)

Organizator pljačke uhapšen posle dramatične potere u Beogradu. Uhapšen i četvrti kradljivac, pronađeno oružje i 1,6 miliona evra. U pitanju je slika "Dečak u crvenom prsluku", koji je ukraden u Cirihu pre četiri godine

Slika Pola Sezana "Dečak u crvenom prsluku", vredna 100 miliona evra, koju su ukrala trojica srpskih državaljana, nađena je noćas u Beogradu posle spektakularne akcije SBPOK-a i Tužilaštva za organizovani kriminal!

Vođa ove grupe je Ivan Peković iz Beograda, za kojim su u noćašnjoj poteri učestvovali i specijalni "presretači" saobraćajne policije. Uhapšen je i četvrti član bande, a kod uhapšenih je pronađeno 1,6 miliona evra i vatreno oružje.

Osim Pekovića, u istoj akciji su uhapšena još dvojica njegovih saučesnika u Beogradu i Čačku.

- Peković je lociran u blizini stadiona Crvene zvezde. Pošto je vozio veoma brz automobil, u poteru za njim uključeni su presretači. Jurnjava se odigrala duž Ustaničke ulice, do hotela "Radmilovac", a zatim u pravcu Leštana, gde su mu dva presretača presekla put na jednom parkingu, kada je i uhapšen. On je potom sproveden u prostorije SBPOK-a na saslušanje - kažu u MUP-u Srbije.

U potrazi za slikom i kradljivcima, naša policija sarađivala je s kolegama iz nekoliko država, a sama akcija pripremana je nekoliko meseci.

Kako javlja RTS, očekuje se dolazak švajcarskog stručnjaka u Beograd, koji bi trebalo da potvrdi da je reč o slici koja se smatra nacionalnim blagom Švajcarske.