DEZORIJENTISANA JE LEŽALA U LOKVI KRVI: Jezivi detalji nesreće u kojoj je povređena devojčica (14)!

- Njena majka i ja smo sedele na terasi i pile kafu kada smo čule udarac. Svi su pritrčali i videli dete koje leži na drugoj strani ulice. Toliko je jako udario da je izuo iz patika jer je odletela sedam metara - rekla je Vesna Rovčanin. majka mladića s kojim se zabavlja povređena devojčica

M. K. (14) teško je povređena kada je u utorak oko 19 časova u Boljevcima kombijem udario muškarac star oko 60 godina, koji je u prikolici prevozio sekundarne sirovine. Do nesreće je došlo na samom ulasku iz Jakova u Boljevce kada je devojčica prelazila ulicu, gde je na nju naleteo vozač. 

DRAMA U BEOGRADU: Devojčicu (14) udario automobil, meštani PRETUKLI vozača i njegovu ženu!

Kada je kombi udario, devojčica je odletela nekoliko metara dalje na drugu stranu ulice, a kombi je sleteo u jarak sa strane puta kojom se prethodno kretao i zaustavio se udarivši u saobraćajni znak.

U bolnici je, osim teško povređene devojčice, završio i vozač kombija, kao i njegova supruga, koja je bila suvozač. Međutim, oni nisu povređeni u samoj nesreći, već kada ih je prema rečima meštana Boljevaca, pretukao brat povređene 14-godišnjakinje.

Povređena devojčica je s teškim telesnim povredama prebačena u Urgentni centar. Portparol Hitne pomoći Nada Macura je rekla da je ekipa lekara izašla na teren po pozivu.

- Ekipi Hitne pomoći je rečeno da je automobil udario dete na ulazu iz Jakova u Boljevce. Po dolasku na mesto nesreće, lekari su devojčici konstatovali teške povrede glave. Ona je bila dezorjentisana i pri udarcu je dobila potres mozga, ali i hematom na glavi veličine pesnice. Pri prvom pregledu nisu ustanovljeni prelomi, a osim glave, imala je i povrede stomaka - rekla je Macura.

Devojčica je prebačena na Dečju kliniku u Tiršovoj, gde će biti zadržana dok se ne oporavi.

Vesna Rovčanin, majka mladića s kojim se zabavlja povređena devojčica, za Naše novine kaže da je prizor devojčice koja leži u lokvi krvi na putu bio zastrašujuć.

- Ona je krenula na autobusku stanicu da bi otišla kući. Njena majka i ja smo sedele na terasi i pile kafu kada smo čule udarac. Svi su pritrčali i videli dete koje leži na drugoj strani ulice. Na čelu je imala ranu koja je počinjala da otiče i bila je svesna, ali dezorijentisana. Umivali smo je i podmetnuli joj jastuče pod glavu čekajući Hitnu pomoć. Toliko je jako udario da je izuo iz patika jer je odletela sedam metara - rekla je sagovornica Naših novina pokazivajući zeleni jastuk umrljan krvlju.

- Kada je video da mu je taj čovek udario sestru i kada ju je video koja leži u lokvi krvi, Milan se izbezumio. Vrištao je i čupao sebi kosu s glave. Onda je udario tog čoveka, dva ili tri puta. Nije tačno da je tukao i njegovu ženu, samo ju je odgurnuo kada je htela da ih razdvoji - rekla je Vesna.

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)