Naser Orić pušten na slobodu!

Ratni komandant muslimanskih snaga u Srebrenici Naser Orić ranije danas je specijalnim letom iz Švajcarske stigao u Sarajevo, gde ga je preuzela Granična policija BiH

Osumnjičeni za ratne zločine nad Srbima Naser Orić pušten je večeras na slobodu na osnovu odluke postupajućeg tužioca, potvrđeno je Srni iz Suda BiH.

- Postupajući tužilac nije tražio pritvor za Orića. Kada su predložene mere zabrane, onda nema zakonskog osnova za zadržavanje u pritvoru - pojašnjeno je iz Suda.

Naser Orić izručen Sarajevu!

Ročište o određivanju mera zabrane biće održano u ponedeljak, 29. juna. Mere zabrane koje je predložilo Tužilaštvo uključuju ograničavanje kretanja i boravka osumnjičenog, zabranu kontakta sa svedocima i osumnjičenima u predmetu, te periodično javljanje nadležnom policijskom organu.

NASER ORIĆ će biti IZRUČEN Bosni i Hercegovini, a ne Srbiji!

Postupajući tužilac je ocenio da su predložene mere dovoljne da se osigura nesmetano vođenje postupka. U slučaju nepoštovanja neke od predloženih mera zabrane, može se pokrenuti predlog za određivanje mere pritvora.

Ratni komandant muslimanskih snaga u Srebrenici Naser Orić ranije danas je specijalnim letom iz Švajcarske stigao u Sarajevo, gde ga je preuzela Granična policija BiH.

Oriću je tokom saslušanja predočeno koja mu se krivična dela stavljaju na teret, a odluka o eventualnom predlogu za odredjivanje jednomesečnog pritvora ili preduzimanju nekih drugih mera biće poznata sutra.

- Nakon izručenja u BiH, Orić je predat postupajućem tužiocu Posebnog odeljenja za ratne zločine koji će ga ispitati u svojstvu osumnjičenog u okviru predmeta `Naser Orić i drugi`, a koji se vodi u Tužilaštvu BiH, te doneti odluku o daljim aktivnostima u predmetu - navodi se u saopštenju Tužilaštva.

(Telegraf.rs / Tanjug / Srna)