UŽASNA SUDBINA: Žena (60) sa dva psa već 100 dana živi u kartonskoj kutiji (FOTO)

Da nesreća bude veća, žena iz Zagreba sada mora da se iseli i iz svog improvizovanog smeštaja od kartonskih kutija, koji je napravila ispred ulaza jedne napuštene zgrade

Savez udruženja za zaštitu životinja Grada Zagreba (Suza) je na svojoj Fejsbuk stranici objavio apel za pomoć nesrećnoj Hrvatici koja je spletom nesretnih okolnosti ostala bez doma i već gotovo 100 dana sa svoja dva psa živi u kartonskoj kutiji na Jarunu.

ZA DOBRO JUTRO: Kada vidite kako njih trinaestoro jede po prvi put, dan će vam biti lepši! (VIDEO)

Žena (60) je morala da se iseli iz stana u kojem je bila podstanarka jer više nije mogla da plaća stanarinu. Jedini izvor prihoda bio je novac koji zaradi prikupljanjem praznih flaša. Prava na penziju nema zbog prekratkog radnog staža, a ostala je i bez socijalne pomoći uz obrazloženje da je radno sposobna.

Da nesreća bude veća, ona sada mora da se iseli i iz svog improvizovanog smeštaja od kartonskih kutija. Ona je kutije stavila na u ulazu u napuštenu zgradu. Vlasnica zgrade ne želi da je žena i dalje tamo i umesto pomoći dala joj je rok u kojem mora da se iseli.

Udruženje Suza je zbog toga na društvenoj mreži uputilo apel za pomoć kako bi na bilo koji način nesretnoj ženi i njenim psima bio pronađen smeštaj. Žena bi za uzvrat umesto novca obavljala poslove poput čišćenja, kuvanja, spremanja.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)