NOVI ULTIMATUM: Grci imaju rok od 3 DANA da usvoje zakone da bi dobili pomoć od EU!

Grčka vlada mora da prihvati teške reforme tržišta rada, penzionog sistema i oporezivanja, ukoliko hoće da dobiju trći paket pomoći

Grčka treba u naredna tri dana da na vladi i u parlamentu usvoji neophodne zakone kako bi dobila treći paket pomoći, izjavio je danas finski ministar finansija Aleksander Stub, jedan od najtvrđih zastupnika oštrog stava prema Atini.

FINSKA NEĆE GRČKU U EVROZONI: Usprotivili se novom planu finansijske pomoći!

Posle sastanka Evrogrupe, Stub je rekao da je ostvaren veliki skok napred, ali da su ministri finansija evrozone uslovili pomoć dalekosežnim uslovima.

- Postignut je napredak. Koliki, ostaje da se vidi - objavio je na svom tviter nalogu Stub, preneo je "Gardijan".

Stub je rekao da grčka vlada mora da prihvati teške reforme tržišta rada, penzionog sistema i oporezivanja.

Evrogrupa traži od Atine još oštrije mere nego što je grčki parlament usvojio juče, a Stub navodi da je najvažnije od svega da čitav paket usvoje grčka vlada i parlament do srede 15. jula.

Agencija Asošiejtid pres ocenjuje da se Grčka danas približila sporazumu s evropskim kreditorima kojim bi izbegla trenutni finansijski kolaps, ali koji će doneti nove poteškoće njenim grđanima već umornim od štednje.- Ministri finansija evrozone su završili svoj sastanak, predali su štafetu liderima na samitu (evrozone).

(Telegraf.rs / Tanjug)