FINSKA NEĆE GRČKU U EVROZONI: Usprotivili se novom planu finansijske pomoći!

Poslanici i predstavnici finskog Ministarstva finansija sastali su se u Helsinkiju kako bi definisali stav finske vlade prema pregovorima kreditora i Grčke

  • 6

Finski parlament zatražio je od ministra finansija Aleksandera Stuba da u Evrogrupi pregovara o izlasku Grčke iz evrozone, javila je finska televizija Ile.

PUTIN RAZREŠIO DILEMU: Evo da li je Grčka tražila NOVAC od Rusije!

Poslanici i predstavnici finskog Ministarstva finansija sastali su se u Helsinkiju kako bi definisali stav finske vlade prema pregovorima kreditora i Grčke.

Finska televizija je javila da su poslanici zatražili da se Finska usprotivi novom planu finansijske pomoći Grčkoj i da vlasti zvanično podrže izlazak Grčke iz evrozone.

Finski parlament još nije izdao zvanično saopštenje o tom zahtevu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Nemačka sa svoje strane razmatra mogućnost da Grčka privremeno, na pet godina, izađe iz evrozone ukoliko ne poboljša svoju ponudu o reformama za dobijanje novog paketa finansijske pomoći, saopštili su ranije danas izvori bliski Evropskoj uniji (EU).

- Postoje dve mogućnosti, ili bolji predlozi ili privremeni izlazak Grčke iz evrozone - izjavio je neimenovani diplomatski izvor Frans presu pozivajući se na "nemački dokument"

Nemački ministar finansija Volfgang Šojble izjavio je ranije danas da očekuje "izuzetno teške" pregovore s Grčkom i rekao da "nije dovoljan" paket mera koji je u petak uveće odobrio grčki parlament.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SS:SS

    12. jul 2015 | 08:24

    Grcka je uzeta za EKSPERIMENT kako ce narod (stoka) da se ponasa kad bude svetski ekonomski KOLAPS svih valuta,da bi se preslo iskljucivo na elektronsko placanje na celu sa zidovima.

  • Marko NS

    12. jul 2015 | 07:49

    Grčka treba da izabere sama svoj put i svoju budućnost.Ništa nije važnije od nacionalne slobode.Šta o tome misle neke zemlje EU je važno ali na Grcima je da odlučuju a oni su sami rekli 'oxi' i Fincima i Nemcima i ostalima.

  • KIZA

    12. jul 2015 | 07:56

    MA JOS JEDAN REFERENDUM,NIKO SE OVAKO NIJE ODAVNO PONIZIO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA