TURISTI U HRVATSKOJ BESNI I U PANICI: Nemaju vode, a vrućine su NEPODNOŠLJIVE!

Nestašica vode stvara situaciju koja je naelektrisana jer je ljudima neugodno pošto ne znaju šta će reći svojim gostima, kada će se normalizovati snadbevanje vodom

Velike vrućine su u poslednjih par dana veliki problem u Hrvatskoj, a stanovnici opštine Sućuraj su definitivno najgore prošli! Istok Hvara je od subote bez vode, a ova nestašica je pogodila dve i po hiljade meštana i njihove goste.

HRVATI MASOVNO BEŽE SA MORA: Evo koji događaji u Makarskoj su ih naterali na to

Ovaj problem traje već nekoliko dana, a načelnik Sućurja Ivan Slavnić ne zna kada će biti rešen.

- U subotu je prestala isporuka jer su u vodovodu Makarska navodno u četvrtak i petak iskakale neke pumpe - rekao je Slavnić.

Nestašica vode stvara situacija u mestu koja je naelektrisana jer je ljudima neugodno pošto ne znaju šta će reći svojim gostima, kada će se normalizovati snadbevanje vodom.

- Bune se, a kako i ne bi. Jedan kaže da će blokirati put, drugi će blokirati trajekt. Tek u nedelju ujutro pustili su po 5 litara u sekundi do 11 sati. Nama se kroz subotu bazen ispraznio i svi u mestu ostali su bez vode. Digli smo paniku, sve do Ministarstva obrane, jer bez ministrovog potpisa vojska ne može a krene. Krka nam je dostavila 230 tona vode, što će biti dovoljno do večeras. Potrebno je da se dopremi još vode kako bi napunili bazen i onda bi uz povremene isporuke vode s kopna mogli nekako da funkcionišemo - kaže Slavić.

SDP-ov gradonačelnik Makarske optužio HDZ-ovog načelnika Sućurja za politizovanje. On smatra da je i Makarska trebala podeliti posledice tehničkih problema, a ne da se sve svali na Hvarane.

- Mogla je i Rivijera malo da redukuje potrošnju vode, a ne da tamo rade tuševi na plažama, a mi vode uopšte nemamo. Navodno bi trebali uskoro da puste jednu pumpu u rad, čekaju se nalazi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo da je voda ispravna - kaže načelnik Sućurja. HDZ-ovac je, ali u ovom problemu na relaciji sa Makarskom ne vidi politički problem.

Zamerio je gradonačelniku Makarske Toniju Biliću što ga je optužio da hvata jeftine političke poene.

- Ovde nema politike. Mene samo zanima voda za moje meštane i njihove goste. Ova situacija je prava katastrofa, mi po Zakonu o ostrvima imamo pravo na vodu - kaže Slavić.

(Telegraf.rs / Izvor: index.hr)