PLANIRAO DA NAPADNE EVROPU I SAD: Pentagon ubio vođu Al Kaide!

- Njegova smrt će degratirati i sprečiti planirane akcije Al Kaide protiv SAD i naših saveznika i partnera - naveo je portparol Pentagona kapetan Džef Dejvis

Lider terorističke grupe Korasan, koja se sumnjiči da je planirala napade u Evropi i SAD ubijen je u vazdušnom napadu, saopštio je Pentagon.

PENTAGON SE SPREMA ZA RAT SA RUSIJOM: Postavlja tenkove i pešadijska vozila u nekoliko baltičkih zemalja!

Glava Muhsina al Fadlija, džihadiste rođenog u Kuvajtu ucenjena je sa sedam miliona dolara, a posle aktivnosti u redovima Al Kaide, on je sa nekoliko starijih članova te organizacije prešao u Siriju pre nekoliko godina.

Pentagon je naveo da je lider Korasana ubijen početkom jula, u vazdušnom napadu koalicionih snaga na konvoj vozila blizu grada Sarmada u Siriji.

- Njegova smrt će degratirati i sprečiti planirane akcije Al Kaide protiv SAD i naših saveznika i partnera - naveo je portparol Pentagona kapetan Džef Dejvis.

Za razliku od Islamske države i Džabat al Nusre, koje svoje aktivnosti usmeravaju ka Siriji i Iraku, Korasan se smatra organizacijom koja je planirala terorističke napade na Evropu i SAD.

(Telegraf.rs / B92)