JEZIVA BOLEST IZ SREDNJEG VEKA PRETI SRBIJI: Pazite gde se KUPATE, jer PARAZITA ove OPAKE ZARAZE ima najviše na BAZENIMA!

Šugom koju prenose paraziti i koja se manifestuje nepodnošljivim svrabom i crvenilom na koži najlakše se možete zaraziti na mestima kolektivnog okupljanja ljudi, kao što su otvoreni bazeni, javni prevoz, tržni centri i bolnice

Od početka 2015. godine u Srbiji je registrovano skoro 5.000 obolelih od šuge! To je za 1.500 slučajeva više u odnosu na prošlu godinu, a ova opasnost vreba na bazenima, u gradskom prevozu, a obolevaju svi bez obzira na nivo higijene!

U SRBIJI SVE VIŠE OBOLELIH OD ŠUGE: Evo gde je najdramatičnije!

Prema podacima Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" od januara do juna registrovan je porast broja obolelih od šuge u odnosu na isti period prošle godine i njihov broj sada iznosi 4.720 ljudi.

Šugom koju prenose paraziti i koja se manifestuje nepodnošljivim svrabom i crvenilom na koži najlakše se možete zaraziti na mestima kolektivnog okupljanja ljudi, kao što su otvoreni bazeni, javni prevoz, tržni centri i bolnice.

U prošlosti je epidemijska pojava šuge bila vezivana za siroomaštvo, lošu higijenu i prenaseljenost, danas od nje obolevaju svi, bez obzira na pol, uzrast ili nivo lične higijene.

(Telegraf.rs)