ISLAMSKA DRŽAVA SVE BLIŽA SRCU SIRIJE: Besne ulične borbe u Damasku!

- To je najbliža tačka središtu glavnog grada do koje je Islamska država dospela - kazao je direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman, utvrdivši u nedelju bilo 15 mrtvih u žestokim sukobima koji su primorali civile na beg

Islamska država (IS) uključena je u ulične borbe protiv islamističkih pobunjenika u Damasku, približavajući se na taj način središtu glavnog grada Sirije, izvestila je nevladina organizacija.

KURDI GRANATIRALI TURSKU: Pet osoba ubijeno, 24 ranjeno!

Sukobi se odvijaju u Kadamu, četvrti na jugu glavnog grada, gde je IS preuzeo nadzor nad dve ulice tokom vikenda, objavio je Sirijski centar za ljudska prava.

- To je najbliža tačka središtu glavnog grada do koje je Islamska država dospela - kazao je direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman, utvrdivši u nedelju bilo 15 mrtvih u žestokim sukobima koji su primorali civile na beg.

Džihadisti su došli iz Hadžar al-Asvada, četvrti gdje su prisutni od jula 2014. godine. Sirijski sigurnosni izvor potvrdio je sukobe u tom sektoru.

- Zadovoljni smo da se međusobno tuku, ali i oprezni kako bismo mogli reagovati ako krenu prema sektorima koje drži vlada - potvrdio je izvor.

Četvrt Kadam bila je relativno mirna od stupanja na snagu pre godinu dana primirja između pobunjenika i režimskih snaga.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu! 

(Telegraf.rs/ Izvor: radiosarajevo.ba)