MAĐARI NE PRESTAJU DA ŠOKIRAJU: Dižu ogradu i na granici s Rumunijom!

Ministar spoljnih poslova Mađarske rekao je da je Vlada odlučila da počne pripremne radove za izgradnju ograde duž granice sa Rumunijom

Mađarska planira da napravi novu ogradu, ali ovoga puta na granici sa Rumunijom. Ovo će uraditi radi predostrožnosti, ukoliko nekim izbeglicama padne na pamet da uđu u zemlju tim putem.

POTPUNA BLOKADA: Horgoš zatvoren, Kelebija jedini otvoren prelaz!

Ministar spoljnih poslova Mađarske rekao je da je Vlada odlučila da počne pripremne radove za izgradnju ograde duž granice sa Rumunijom.

- Doneli smo odluku da počnemo pripremne radove na izgradnji ograde duž mađarsko-srpsko-rumunske granice na razumnu dužinu ukoliko se migracioni pritisak pomeri u pravcu Rumunije - rekao je šef mađarske diplomatije Peter Sijarto na konferenciji za novinare, preneo je Rojters.

Ova najava je došča nakon što je Visoki komesarijat za izbeglice Ujedinjenih nacija rekao da će ljudi verovatno pronalaziti nove puteve kako bi ušli u EU ako granica sa Srbijom bude zatvorena.

Ranije danas, mađarska vlada proglasila je vanredno stanje u dve oblasti u dva okruga na jugu zemlje, Čongrad i Bač-Kiškun, zbog velikog priliva izbeglica u zemlju.

Mađarska uvela vanredno stanje zbog migranata!

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs)