AUSTRALIJA BOMBARDUJE SIRIJU: Prvi vazdušni udari na položaje Islamske države

Napadi, koje su izvela dva aviona tipa "hornet" kraljevskih vazduhoplovnih snaga Australije, predstavljaju nastavak borbe protiv Islamske države

Vojni avioni Australije izveli su prve napade na položaje Islamske države u Siriji, saopštio je danas australijski ministar odbrane Kevin Endrjus. Endrjus je rekao da je u napadu uništen oklopni transporter.

AUSTRALIJA DOBIJA NOVOG PREMIJERA: Ovaj čovek će zameniti konzervativnog Abota! (FOTO)

Napadi, koje su izvela dva aviona tipa "hornet" kraljevskih vazduhoplovnih snaga Australije, predstavljaju nastavak borbe protiv Islamske države, ne samo na severu Iraka, već i na istoku Sirije sa ciljem uništenja boraca te ekstremističke organizacije, dodao je Endrjus.

NOVI SPAS IZ AUSTRALIJE: Primiće 12 hiljada izbeglica i donirati 32 miliona dolara

On je precizirao da se napad odigrao pre dva dana, prenele su agencije. SAD, Kanada, Turska i zalivske zemlje već izvode vazdušne napada na položaje ekstremista Islamske države u Siriji. Francuska vrši izviđačke letove i priprema se za prve napade, navodi AFP.

Australijski premijer Toni Abot najavio je prošle nedelje da će se Kanbera uskoro priključiti vazdušnim udarima koalicionih snaga na položaje Islamske države u Siriji.

 

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

(Telegraf.rs/Tanjug)