DA LI BISTE OVOG ČOVEKA PUSTILI DA UĐE U VAŠU DRŽAVU? Dobro razmislite o odgovoru na ovo pitanje

Kad sledeći put vidite nekog migranta na TV, internetu, u novinama, uživo, zapamtite mu lice, možda će baš taj Sirijac napraviti novo svetsko čudo!

Svakoga dana kroz našu zemlju prolazi na stotine i hiljade izbeglih iz ratom zahvaćene Sirije. Da li ste se zapitali ikada ko su ti ljudi i čime se bave?

Bio je sin sirijskog migranata, a uspeo je da PROMENI SVET. Kada vidite o kome je reč, ZAPANJIĆETE SE!

Među njima ima vrhunskih stručnjaka iz svih obalsti - vrhunskih inžinjera, lekara, profesora... Kad bi neko od njih ostao u Srbiji, Hrvatskoj, Mađarskoj...

Da li ste znali ko je sirijskog porekla? Osnivač "Epla", genijalac, istraživač, milijarder Stiv Džobs. Naime, njegov biološki otac Abdulfatah Džandali, odlučio je da se preseli u SAD 1954. godine, gde je upoznao Džoan Kerol Šebel, nemačku katolkinju sa kojom je otpočeo vezu.

Ipak, njeni roditelji su joj branili vezu sa muslimanom iz Sirije pa je Džoan svog sina, rođenog 1955. godine, dala na usvajanje - u porodicu Džobs. Otac i sin su se sreli i upoznali sasvim slučajno, mnogo godina kasnije, u restoranu koji je držao u Sakramentu. Završilo se to običnim rukovanjem, nijedan ni drugi nisu znali ko stoji prekoputa.

 OSNOVAO JE APPLE I NAPRAVIO NAJPOPULARNIJI TELEFON NA SVETU: Pogledajte prvi trejler za film o Stivu Džobsu! (VIDEO)

Tek je biološka sestra Mona Simpson kasnije objasnila Stivu ko je Sirijac, vlasnik restorana.

Kad sledeći put vidite nekog migranta na TV, na internetu, u novinama, uživo, zapamtite mu lice, možda će baš taj Sirijac napraviti novo svetsko čudo! I državi u kojoj se trenutno nalazi napraviti bilione evra profita!

(Telegraf.rs)