Otvorena izložba tradicionalnih zanata u okviru "Dana evropske baštine"! (FOTO)

Na izložbi je predstavljeno oko 60 eksponata, ikona, kaligrafija, ulja na platnu, grafika, tehnika tkanja, predmeta od kože, maski, mozaika i primera fresko slikarstva

U okviru manifestacije "Dani evropske baštine", Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika Beograda otvorio je danas u Dečjem kulturnom centru Beograda izložbu radova dece i mladih.

Izložbu edukativnih i kreativnih radionica tradicionalnih zanata organizovali su Prijatelji dece Beograda u saradnji sa Dečjim kulturnim centrom.

Mladenović je istakao da su "Dani evropske baštine" manifestacija koja na evropskom nivou predstavlja našu kulturu kojom se možemo ponositi.

– Značaj današnje izložbe je višestruk, jer pored doprinosa negovanju kako naših tako i opštih kulturnih vrednosti tradicionalnih zanata među mladima, deci se pruža prilika da pokažu svoje stvaralaštvo izložbom eksponata. Ovi predivni eksponati predstavljaju doprinos mladih Srbije evropskoj kulturi, kojoj smo kao narod i zemlja dali mnogo i na šta treba da budemo ponosni - rekao je Mladenović.

"KUTAK ZA DECU": Majkama i mališanima MIGRANTIMA obezbeđena ZDRAVSTVENA ZAŠTITA u hotelu "Bristol"!

Zamenik gradonačelnika je naglasio da mladi ljudi svojim idejama i kreativnošću na najbolji način promovišu tradiciju našeg naroda i prikazuju našu zemlju u punom sjaju pred Evropom.

- Oni menjaju njen imidž i ističu naše evropske korene i naš doprinos kulturi Evrope kroz vekove. Zato je naša dužnost da ulažemo u mlade, da im damo punu podršku i mogućnost da rade za svoju zemlju, da je predstavljaju i prikažu pun potencijal našeg stvaralaštva i našeg društva. Podrškom mladima, ulažemo u budućnost naše otadžbine - završio je Andreja Mladenović.

ŠARENI BEOGRAD: Za dva dana počinje FESTIVAL CVEĆA!

Uz decu autore i posetioce izložbe, otvaranju manifestacije prisustvovali su Aleksandar Lazović i Suzana Ponjavić iz Prijatelja dece Beograda, Lidija Seničar, urednik likovnih programa Dečjeg kulturnog centra i Nada Radosavljević Zec iz Sekretarijata za privredu grada.

Prvi karneval umetnosti na Paliluli (FOTO)

Na izložbi je predstavljeno oko 60 eksponata, ikona, kaligrafija, ulja na platnu, grafika, tehnika tkanja, predmeta od kože, maski, mozaika i primera fresko slikarstva.

Pored ove izložbe, u galeriji Dečjeg kulturnog centra organizovana je interaktivna izložba "Igra umetnosti" u okviru Međunarodne manifestacije dece Evrope "Radost Evrope" koja počinje 2. oktobra.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs)