"KUTAK ZA DECU": Majkama i mališanima MIGRANTIMA obezbeđena ZDRAVSTVENA ZAŠTITA u hotelu "Bristol"!

Grad Beograd je u saradnji sa UNICEF-om, Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvom odbrane i Danskim savetom za izbeglice otvorio ovaj prostor koji će raditi svaki dan od 8.30 do 17 časova

  • 0
Deca izbeglice Foto: Tanjug/AP

U "Kutku za decu" za majke i decu migrante koji je juče otvoren u hotelu Bristol organizovana je zdravstvena zaštita za njih, ali i čitav niz aktivnosti i programa koji će im olakšati vreme koje provode u našem gradu.

Evropska komisija odobrila 17 MILIONA EVRA pomoći Srbiji i Makedoniji, Turskoj ide milijarda!

Prema rečima Mirjane Milutinović, članice Gradskog veća, Grad Beograd je u saradnji sa UNICEF-om, Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvom odbrane i Danskim savetom za izbeglice otvorio ovaj prostor koji će raditi svaki dan od 8.30 do 17 sati.

SRBIJA POSTAJE ČEKAONICA ZA IZBEGLICE: Migranti HRLE u Srbiju, a iz nje NEMAJU GDE DA ODU!

Foto: N. Ivanovski Foto: N. Ivanovski

 

NIŠTA IH NE MOŽE SLOMITI: Oduševićete se atmosferom koja je vladala u parku gde su izbeglice! (FOTO)

- Beograd je prvi grad u Evropi koji je otvorio ovakav dečji kutak. Ovo je vrlo važno za naš grad i Srbiju jer smo pokazali da naša zemlja razume patnje i muku svih ovih ljudi koji su se ovde našli. Ovaj dečji kutak sadrži ono što im je neophodno, tu su socijalni i zdravstveni radnici, a veliku zahvalnost dugujemo našim građanima koji su potpuno razumeli situaciju u kojoj se oni nalaze -  rekla je Mirjana Milutinović za TV Pink.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ona je dodala da će u jednom delu kutka koji je opredeljen za majke i bebe biti organizovana patronažna služba.

UNICEF je zajedno sa Danskim savetom za izbeglice finansirao vaspitače i deo socijalnih radnika koji će organizovati aktivnosti za decu i psihosocijalnu podršku za roditelje.

Biće organizovan raznovrstan program, a tu će moći svoje aktivnosti da realizuju i druge organizacije koje su već prisutne u parku kod Autobuske stanice i rade sa decom.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA