SVI SU TRAŽILI NJENO POMILOVANJE: Pogubljena Amerikanka zbog ubistva supruga (FOTO) (VIDEO)

Verske vođe su pokrenule kampanju kako bi njena smrtna kazna bila preinačena u doživotnu robiju, bez mogućnosti uslovnog oslobađanja, zato što veruju da je ona sada “nova osoba”

Keli Reni Gisindener (47) osuđena je u februaru 1997. godine zbog ubistva muža i pogubljena je danas smrtonosnom injekcijom u državnom zatvoru u Džeksonu, uprkos pozivima pape Franje da joj život bude pošteđen.

Zbog ovih 14 stvari u Iranu sledi SMRTNA KAZNA. Ona pod brojem će 5 vas ZAPREPASTITI!

Ona je prva žena nad kojom je izvršena smrtna kazna u Džordžiji od 1945. godine prenele su agencije, a tužilaštvo je navelo da je Gisindener sa svojim dečkom Gregorijem Ovenom isplanirala ubistvo muža.

Oven koji je izbo do smrti Daglasa Gisindenera izjasnio se da je kriv i svedočio protiv Gisindener, a on je osuđen na doživotnu robiju.

Neposreno pred smrt za svog supruga Dalasa, Keli je rekla da je bio "neverovatan čovek koji je umro zbog mene". Sve vreme je bila ophrvana emocijama, a do samog trenutka smrti je jecala.

Pred sam kraj je tražila oproštaj i molila se bogu. Njeni advokati su podneli tri zahteva za pomilovanje, ali su sva tri odbijena. Advokatica Suzan Kejsi rekla je da su deca "skrhana" ishodom.

- Tražili smo od odbora bar još 24 dodatna sata, kako bi deca mogla da posete majku, ali je i to odbijeno - rekla je Suzan Kejsi.

Gisinder je imala samo nekoliko jednostavnih reči za svoju decu nekoliko sati pre pogubljenja: "Volim vas, volim vas, volim vas. Ponosim se vama".

ISPOVEST DŽELATA IZ PAKISTANA: Dosad sam ubio više od 200 ljudi, ali to je moj posao!

- Upravo su mi javili da je 16 godina bola konačno završeno. Moja mama je bila pravi izvor inspiracije i heroj, ona je najsnažnija osoba koju poznajem. Dobio sam najboljeg anđela čuvara kojeg čovek može da poželi. Volim te, mama, nikad te neću zaboraviti - napisao je njen sin na Fejsbuku.

I verske vođe su pokrenule kampanju kako bi njena smrtna kazna bila preinačena u doživotnu robiju, bez mogućnosti uslovnog oslobađanja, zato što veruju da je ona sada "nova osoba".

Pogledajte video:

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Agencije)