ANDREJ VUČIĆ: Nikog nismo tukli niti vređali, NAS SU UDARALI svuda po telu!

- Stajali smo dok nisu počeli da nas guraju, smatram da smo postupili po naredbama službenog lica, jer smo stali, legitimisali se i nismo nikoga ugrožavali - rekao je brat premijera Aleksandra Vučića

Andrej Vučić, brat premijera Aleksandra Vučića, kog su 28. septembra prošle godine, uoči Parade ponosa, pretukli pripadnici Žandarmerije rekao je danas na suđenju u Višem sudu u Beogradu da su on i Predrag Mali, koji je takođe pretučen, postupali po naredbama službenih lica, da nikoga nisu udarali, niti vređali ni u jednom trenutku, već su samo pokušali da se legitimišu.

Dajući iskaz u svojstvu oštećenog, Vučić je istakao da je zajedno sa Malim, bratom gradonačelnika Beograda, kao i dvojicom pripadnika premijerovog obezbeđenja, krenuo na ručak kod svojih roditelja, kada su ih pripadnici niške Žandarmerije zaustavili.

DA LI JE PRAVDA SPORA, A DOSTIŽNA? Danas nastavak suđenja za napad na Andreja Vučića

Prema njegovim rečima, on je pokazao ličnu kartu, a vojni policajci službene legitimacije, ali su ih, kako je rekao, uprkos tome žandarmi odgurali štitovima i rukama, da bi ubrzo potom počeli i da ih batinaju.

Kako je objasnio, iako je jedan od pripadnika obezbeđenja premijera Srbije vikao: "Stanite, vojna policija, na zadatku smo", i nisu pokušali nikakav fizički kontakt, niški žandarmi počeli su da ih udaraju palicama.

Određen novi sudija u postupku Andreja Vučića

- Tada kreće opšte batinanje, udarali su nas svuda po telu, a mi smo šokirani i povijeni počeli da se povlačimo - rekao je Vučić.

On je danas u sudnici prepoznao policajce Dragana Savića, Dalibora Đorđevića i Bobana Lekića, za koje navodi da su istupili pred njega i udarali ga po leđima, vratu, rukama i glavi.

Na pitanje advokata odbrane zašto su zahtevali da prođu, kako navode tuženi, Andrej Vučić je odgovorio da ništa nisu zahtevali, već samo zamolili da prođu.

- Stajali smo dok nisu počeli da nas guraju. Smatram da smo postupili po naredbama službenog lica, jer smo stali, legitimisali se i nismo nikoga ugrožavali - rekao je Vučić.

IZ TREĆEG POKUŠAJA: Sutra počinje suđenje osmorici žandarma za prebijanje Andreja Vučića!

Vučić je dodao da je tokom trajanja događaja nije čuo da neko izdaje naredbu da legne, već samo graju i viku.

U nastavku suđenja, koje je u toku, očekuje se da da iskaz da i Predrag Mali.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf. rs / Izvor: Tanjug)