PUTIN POBESNEO: Ako mislite da su islamisti srušili ruski avion, dajte dokaz za to!

- Rekli smo već i reći ćemo ponovo: bilo koje verzije koje se tiču incidenta i uzroka pada aviona mogu da dođu samo iz istrage. Mi do sada nismo čuli nijednu izjavu istražitelja - poručili su iz Kremlja

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da se Rusija nada da će "bilo ko" ko poseduje "bilo kakve ozbiljne podatke" o tome da je Islamska država srušila ruski avion iznad Egipta, "proslediti te podatke istrazi".

EVO ŠTA SE SVE DEŠAVALO RUSIMA OD POČETKA INTERVENCIJE U SIRIJI: Da li je Islamska dražava kriva za sve ove tragedije? (VIDEO)

Tako je Vladimir Putin, ruski predsednik, reagovao na stav britanske vlade da su islamisti oborili avion i odluku Londona da obustavi sve letove u i iz egipatskog letovališta Šarm el Šeik, prenosi "Blic".

- Rekli smo već i reći ćemo ponovo: bilo koje verzije koje se tiču incidenta i uzroka pada aviona mogu da dođu samo iz istrage. Mi do sada nismo čuli nijednu izjavu istražitelja. Bilo koje druge izjave su ili nepotvrđene informacije ili neka vrsta spekulacije - naveo je Putinov portparol.

PUTIN UZVRAĆA UDARAC: Islamsku državu očekuje strašna osveta ruskog predsednika! (VIDEO)

Avion "erbas 321" ruske kompanije "Kogalimavija" srušio se u subotu na Sinajskom poluostrvu, nedugo nakon što je poleteo iz egipatskog letovališta Šarm el Šeika za Sankt Peterburg, pri čemu je stradalo svih 224 putnika i članova posade.

Britanski i američki obaveštajci izneli su procenu da je u ruskom avionu iznad Sinaja bila bomba. U međuvremenu je smenjen prvi čovek aerodroma u egipatskom letovalištu, Amerikanci tvrde da je aerodrom u Šarm el Šeiku poznat po slabom obezbeđenju i da su potencijalni napadači moogli da imaju pomoć iznutra.

(Telegraf.rs)