ZABRANJENO NOŠENJE MINIĆA I ŠTIKLI U SRPSKIM ŠKOLAMA? Gimnazije iz Novog Sada prve uvele ovo PRAVILO!

Pored učenika, nova pravila bontona u odevanju neće izuzeti ni profesore

Škole u Srbiji imaju mogućnost da donesu pravilnik o odevanju đaka na koji bi trebalo da se odazove veliki broj školskih institucija. 

Među prvima u Novom Sadu takva pravila primenjuju dve gimnazije - "Isidora Sekulić" i "Svetozar Marković", u kojima je jasno naznačen kodeks oblačenja, i šta je neprikladno za nošenje na nastavu.

UKIDAJU VEŽBANKE U SRPSKIM ŠKOLAMA? Kada čujete RAZLOG, plakaćete od smeha!

Pored učenika, nova pravila bontona u odevanju neće izuzeti ni profesore i ostale zaposlene.

- Kod nas u školi već duže vreme postoji kodeks oblačenja i pravilnik, koga se pridržavaju sve učenice. One već i same znaju kako se treba oblačiti u školi, tako da nikada nismo imali problema, kodeks je uveden iz etičkih razloga - kaže direktorka škole "Svetozar Marović", Tatjana Vukadinović.

U "Isidori Sekulić" upozoravaju da se u gimnaziju ne može doći svakojako obučen. Zabranjeno je, naime, imati kratke pantalone, providnu odeću, dukseve i majice sa neprimerenim natpisima, helanke, visoke potpetice...

U većini srednjih škola doneta su pravila ponašanja, a kućni red važi kako za đake i nastavnike, tako i za roditelje, kada dolaze u školu.

Pošaljite nam u komentarima kako se oblače učenice u vašoj školi, da li imate nekih zamerki na njihov stil oblačenja, i mislite li da će ovo promeniti ponašanje omladine u Srbiji.

(Telegraf.rs)