NAJBEZBEDNIJI SAOBRAĆAJ U NORVEŠKOJ: Nijedno dete nije poginulo u nesreći ove godine!

- Norveška je postala mnogo sigurnija kada su putevi u pitanju. Imamo bolja vozila i mnogo sigurnije puteve. Ipak, ne treba da se radujemo, 113 je i dalje preveliki broj - dodao je Džouns

Norveški konzulat za bezbednost na putevima (Trygg Trafikk - TT) objavio je da nijedno dete mlađe od deset godina nije poginulo u saobraćajnim nesrećama ove godine u Norveškoj. 

STRAVIČAN UDES U SKOPLJU: Muškarac poginuo u sudaru s kombijem srpskih registracija!

Ako ovo stanje ostane nepromenjeno, konzulat je objavio da će 2015. godina biti prva godina u kojoj nijedno dete nije poginulo u saobraćajnoj nesreći.

- U 1970. godini skoro stotinu dece je poginulo na putevima. Danas smo shvatili da manje brzine, više znanja, bolji putevi i pojasevi ipak spasavaju živote - rekao je Džan Džouns direktor TT-a.

Roditelji su postali veštiji u prilagođavanju vožnje deci. Iz TT-a su takođe rekli da više pešačkih i biciklističkih ulica doprinosi sigurnosti u saobraćaju. Pored toga što ove godine nijedno dete nije poginulo u saobraćaju, takođe je zabeleženo najmanje smrti ikada. Ove godine poginulo je 113 Norvežana u saobraćaju, dok je prethodne taj broj bio 147, a 2012. godine 145.

ONI SU USPELI DA RASPLAČU SVU DECU SVETA: Najpoznatiji norveški list SAHRANIO Deda Mraza!

- Norveška je postala mnogo sigurnija kada su putevi u pitanju. Imamo bolja vozila i mnogo sigurnije puteve. Ipak, ne treba da se radujemo, 113 je i dalje preveliki broj - dodao je Džouns.

(Telegraf.rs / Izvor: thelocal.no)