ZBOG EKSPLOZIJE U STARBAKSU: Zatvoreni svi kafei nakon napada! (FOTO) (VIDEO)

Najveći svetski lanac kafića "Starbaks" saopštio je da će svi prodajni objekti u Džakarti biti zatvoreni posle serije bombaških napada u prestonici Indonezije

Najmanje sedam osoba, među kojima su pet napadača i dvoje civila, ubijeni su danas tokom napada u centru Džakarte. Napadi su se dogodili u blizini centrale agencije Ujedinjenih nacija, popularnog tržnog centra i kafića Starbaks. Odjeknulo je najmanje šest bombi, a jedna od njih je bila upravo u ovom kafiću.

NOVA EKSPLOZIJA U DŽAKARTI: Niko ne zna šta sad odjekuje ovim gradom! ISIS priznao odgovornost za napade

ISIS PRETIO INDONEZIJI: Džihadisti napravili pokolj u Džakarti? (FOTO) (VIDEO)

S obzirom na to da se tragedija dogodila u ovom kafeu, kada je jedna mušterija ranjena, najveći svetski lanac kafića "Starbaks" saopštio je da će svi prodajni objekti u Džakarti biti zatvoreni posle serije bombaških napada u prestonici Indonezije.

Šef policije u prestonici Indonezije tvrdi da ekstremistička Islamska država "definitivno stoji" iza današnjih napada u Džakarti.

U incidentu je poginulo pet terorista, a među nastradalima su i državljanin Holandije i Indonezije. Među napadačima su bila najmanje dvojica bombaša samoubica i još dvojica su ubijena u okršaju s policijom.

- Iz onog što smo danas videli, ta grupa prati obrazac napada u Parizu - saopštio je portparol nacionalne policije Anton Čarlijan.

Inače, napadi su usledili nakon što je ekstremistička Islamska država zapretila Indoneziji da će na nju "obratiti posebnu pažnju".

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)