Vernici slave SVECA koji je NAJVEĆI OTAC PRAVOSLAVLJA!

Maksim je zajedno sa Evtihijem tvrdio da je u Hristosu jedna priroda, ali da on ima više volja i da se ne sme ograničavati samo na jednu

Srpska pravoslavna crkva danas obeležava Svetog prepodobnog Maksima ispovednika, sveca koji se smatra najvećim ocem pravoslavlja.

Evo kako je SVETI SAVA naučio NAJVEĆEG SVETSKOG CARA da JEDE VILJUŠKOM, dok se u Evropi još uvek jelo RUKAMA!

Maksim je rođen u Carigradu i bio je visoki službenik na dvoru cara Iraklija. Iako je imao visok položaj, Maksim je došao u sukob sa carom i carigradskim patrijarhom zbog tvrdnje monotelita da je Hristosu samo jedna volja.

Vernici slave SVECE koje su Rimljani UDAVILI U DUNAVU, a kosti im i danas počivaju na OBODU BEOGRADA

Maksim je zajedno sa Evtihijem tvrdio da je u Hristosu jedna priroda, ali da on ima više volja i da se ne sme ograničavati samo na jednu.

Vernici slave SVETICU koju LAVOVI NISU HTELI DA POJEDU u areni!

Zbog ove tvrdnje kneževi su naredili da mu se odseče jezik i da se otera iz Carigrada, odnosno da se utamniči u drugom gradu.

Maksim je umro 666. godine u tamnici u Skitsku, ne znajući da je njegovo učenje ipak kasnije prihvaćeno kao jedino pravo.

Crkveni sabori u Kartagini i Rimu osudili su kasnije učenje monotelita i prihvatili Maksimovo i Evtihijevo kao jedino ispravno.

Maksim se zbog toga i danas smatra ocem pravoslavlja koje se bazira na tome da je Hristos imao jednu priorodu i više volja.

(Telegraf.rs)