BIO SAM SPREMAN DA SE SUOČIM S PEDOFILOM: Ispovest oca čija je ćerka prošla pakao

- Nepoznata devojka nam je javila da je moje dete prepoznala s fotografija na Fejsbuku. Odmah smo seli u auto i zvali hotel u kojem su je videli - priča otac

Otac devojčice (13) koju je pedofil Marijan G. (51) za vikend držao zatvorenu u zagrebačkom hotelu, ispričao je kroz kakav su horor prošli dok nisu uspeli da pronađu ćerku.

HOROR U ZAGREBU: Muškarac (51) držao devojčicu (13) zaključanu u hotelu 26 sati!

Devojčicu je Marijan držao zaključanu u sobi sve do nedelje, kada je hrvatska policija uspela da je pronađe uz pomoć porodice.

MARIJAN ŠOKIRAO BALKAN: Da, ona ima samo 13 godina, ali je pristala na seks!

- Nepoznata devojka nam je javila da je moje dete prepoznala s fotografija na Fejsbuku. Odmah smo seli u auto i zvali hotel u kojem su je videli. Rekli su da je takva stigla. Znali smo da je ona - jedva izgovara otac ove reči, ali je uspeo da smogne snage i nastavi:

- Kada su javili gde bi mogla da bude, pozvao sam recepciju. Rekli su mi da je tamo došla neka devojka od 16 ili 17 godina. Mi smo znali i njegovo ime. Pitali smo da li je i on tu i rekli su nam da ima rezervisanu sobu. Spustio sam slušalicu i odmah zvao policiju da im kažem da smo je otkrili u tom hotelu.

Iako su bili svo vreme u kontaktu s policijom, roditelji priznaju da su se ipak malo razočarali u njih.

- Rekao sam im: "Idite gore, znamo gde je", a oni su mi odgovorili: "Pa idite vi".

Policajci su se ipak brzo doazvali i kada je porodica stigla u hotel, zatekli su četiri službenika na licu mesta.

- Nas je došlo šest. Rekao sam im: "Idemo gore. Ili vi ili mi!" Bio sam spreman da se suopčim s tim - kaže otac.

Međutim, pedofil i devojčica nisu bili u sobi,k pa su ostali da ih čekaju i napokon su ga uhapsili i oslobodili devojčicu.

- Saznali smo da ima neki kombi i da je pre naše ćerke, s njim u sobi navodno bio još neko. Kažu da je išao u Zagreb, Milano, Švajcarsku i Osjek. Najgore je što ima ženu i decu, a jedno od njih je samo godinu dana starije od naše ćerke - vidno uznemiren priča ovaj otac.

Svo vreme je bio u strahu da će njegova devojčica nestati, ako se na vreme ne pronađe. Od muke i brige četiri dana nije ništa jeo, ali ga sada smiruje što mu je dete na sigurnom.

- Proćiće neko vreme pre nego što opet budemo mogli da pričamo o svemu. Istraga još uvek traje i moramo s njom da prođemo kroz sve što se dogodilo - kaže otac, a majka se nadovezuje:

- Policija bi tek u utorak objavila fotografiju i informaciju da je nestala. Koliko god te društvene mreže za neke stvari nisu dobre, sada su pomogle.

Osumnjičenog 51-godišnjaka istražitelji terete za seksualno zlostavljanje deteta mlađeg od 15 godina, mamljenje dece za zadovoljavanje seksualnih potreba i iskorišćavanje dece za pornografiju. Uznemirujuća je i činjenica da je uhapšeni muškarac u kompjuteru imao fotografije i snimke gole devojčice.

Marjan G. se brani ćutajem, a policija mu je odredila zadržavanje od mesec dana u istražnom zatvoru.

(Telegraf.rs / 24sata.hr)