UŽAS NA KOSOVU: Albanci napali dve srpske devojčice!

Bile smo sa majkom kod strica, ona je požurila kući jer su nam došli gosti, sestra je otišla do prodavnice i u tom trenutku naišao je automobil, usporio je, gotovo se zaustavio, otvorio se prozor i osetila sam udarac - rekla je starija devojčica

U srpskom selu Preoce, u opštini Priština u subotu uveče iz automobila u pokretu napadnute su dve maloletne devojčice (12 i 14).

PROŠLO JE 12 GODINA OD PROGONA SRBA S KOSOVA: Paljene su SRPSKE SVETINJE I KUĆE, ubijani su ljudi!

Devojčice su se majkom bile da posete strica. Na povratku majka je požurila, kući jer su im došli gosti, mlađa devojčica je ušla u prodavnicu dok je starija sačekala ispred, kada je iz automobila u pokretu zadobila udarac.

- Bile smo sa majkom kod strica, ona je požurila kući, jer su nam došli gosti, sestra je otišla do prodavnice i u tom trenutku naišao je automobil, usporio je, gotovo se zaustavio, otvorio se prozor i osetila sam udarac - rekla je starija devojčica, koja je od bola i straha počela da vrišti.

TUČA MAKEDONACA I ALBANACA OKO PRAVOSLAVNOG KRSTA: Povređena tri policajaca (VIDEO)

Njena mlađa sestra, koja je izašla iz prodavnice u međuvremenu je čula da napadači govore albanski jezik.

Porodica Jovanović čije ćerke su bile meta napada slučaj nije prijavila policiji, kako je rekla majka devojčica iz “straha, a i sumnje da bi policija bilo šta preduzela”.

- Za decu je ovo velika trauma kao i za sve nas" rekla je majka i dodala da je to njihova svakodnevica i da ne zna da je neko prijavio policiji slične događaje. Prema njenim rečima, provokacije su svakodnevne, posebno od strane radnika koji grade put.

- Oni često nasrću automobilima na nas i uplašeni smo – rekla je majka.

Predsednik Privremenog organa opštine Priština Ljubinko Karadžić je u izjavi za "Telegraf" najoštrije osudio incident u selu Preoce.

- Napad na devojčice je za svaku osudu, nažalost incident nije prijavljen, pa samim tim nije ni registrovan – rekao je Karadžić.

U SKOPLJU I DALJE NAPETO: Albanci ne odustaju od svojih zahteva, ne žele pravoslavni krst (VIDEO)

On je dodao da će od nadležnih organa zahtevati da istraže slučaj i istakao kao problem lošu osvetljenost u Preocu.

- Ulice su prometne, nisu osvetljene, nema ni ležećih policajaca, generalno u svim srpskim sredinama u opštini, radimo na rešavanju tog problema i nastojaćemo da ga u dogledno vreme rešimo, ne samo u Preocu, čime će i bezbednost naših gradjana biti podignuta – rekao je Karadžić.

Preoce je selo u središnjem delu Kosova 6 km južno od Prištine, na magistralnom putu Priština – Skoplje i važi za saobraćajnu raskrsnicu puteva zbog čega je neophodno da se preduzmu mere za poboljšanje bezbednosti meštana. Trenutno u selu živi više od 100 srpskih porodica.

(S.S.)