Uskoro će biti donesen ALEKSIN ZAKON!

- Onaj ko je počinio vršnjačko nasilje mora biti strožije kažnjen, ali i onaj ko je imao priliku da spreči da dođe do nasilja i nije ništa učinio takođe će biti sankcionisan i kažnjen - rekao je Udovičić

Foto: Facebook/AlexaJankovic

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić najavio je danas da će u narednom periodu biti donet Aleksin zakon, koji će će predvideti da onaj ko je počinio vršnjačko nasilje bude strožije kažnjen.

Pročitajte status koji je majka posvetila pokojnom Aleksi - NA NJEGOV ROĐENDAN!

Udovičić je novinarima, pred početak predavanja australijskog motivacionog govornika srpskog porekla Nik Vujičića o vršnjačkom nasilju, rekao da će tim zakonom biti predviđeno da onaj ko je imao priliku da spreči da dođe do nasilja, a nije ništa učinio, takođe bude sankcionisan i kažnjen.

NIK VUJIČIĆ U NEDELJU U BEOGRADU: Promocija knjige "Ostanite jaki", u planu su i ostali gradovi Srbije

- Ono što taj zakon predviđa jeste da onaj ko je počinio vršnjačko nasilje bude strožije kažnjen, ali i onaj ko je imao priliku da spreči da dođe do nasilja i nije ništa učinio će takođe biti sankcionisan i kažnjen - rekao je Udovičić.

On je istakao da je cilj današnjeg predavanja da se na hrabar i odgovoran način skrene pažnja na nešto što se dešava svuda oko nas i to ne samo u školama, već i u sportu, kod mladih ljudi.

- Preventivno možemo i moramo da delujemo. Treba smoći snage i na jedan pozitivan način, kao što je Nik, predočiti mladim ljudima da treba da se priča o problemima. O problemima svi zajedno treba da razgovaramo i da ih rešavamo, a ne da okrećemo glavu - rekao je Udovičić.

Maloletnici iz Novog Sada koji su druga maltretirali i terali da pije urin premešteni u druge škole

Četrnaestogodišnji Aleksa Janković iz Niša izvršio je samoubistvo nakon što su ga maltretirali vršnjaci.

(Telegraf.rs)