ČUDO NEVIĐENO: Sneg zavejao plaže, mećava zakrčila BiH, Hrvatsku i Crnu Goru (FOTO) (VIDEO)

Tokom jučerašnjeg dana, sneg je padao u nekim planinskim delovima Srbije, ali i u Dalmaciji, na Braču, u Hercegovini, Kolašinu i na Žabljaku

Sneg je juče iznenadio stanovnike država regiona, a vejalo je u Crnoj Gori, BiH, ali i u Dalmaciji i na Braču. Fotografije i snimci zavejanih ulica i krajeva u susednim zemljama najbolje svedoče o nesvakidašnjim prolećnim prizorima.

ČUDO NEVIĐENO: Sneg veje na moru, MEĆAVA SVE NOSI PRED SOBOM (VIDEO)

STIGAO SLADOLED, A NAPOLJU MEĆAVA USRED PROLEĆA: Ova fotografija iz Nevesinja je hit na Fejsbuku! (FOTO) (VIDEO)

U Gorskom Kotaru, Lici, na planini Biokovo i Imotskoj krajini, pa čak i na ostrvu Braču, pao je sneg, kako su javljali hrvatski mediji.

Takođe, meštani i putari u Hercegovini su bili iznenađeni jer nisu očekivali povratak zime usred aprila. Visina snežnog pokrivača je bila oko 30 centimetara, što je prouzrokovalo otežan saobraćaj, ali je i pešacima stvaralo probleme.

ČUDO NEVIĐENO: Sneg veje na moru, MEĆAVA SVE NOSI PRED SOBOM (VIDEO)

Na severu Crne Gore padao je sneg, u Kolašinu je dostigao visinu od 5 centimetara, dok je u planinskim selima zabeležena visina pokrivača od čak 20 centimetara.

Na Žabljaku je, takođe, padao sneg, a i temperatura se spustila ispod nule, što je omogućilo zadržavanje padavina.

Iako snežne padavinine krajem aprila nisu neobične na severu Crne Gore, poljoprivrednici kažu da će zbog ovogodišnjeg ranog cvetanja voća, nevreme napraviti veliku štetu.

(Telegraf.rs)