POSMATRAČI TVRDE: Sedam odsto manje birača nego 24. aprila

Posmatrači misije "Građani na straži" raspoređeni su na svih 15 biračkih mesta na kojima se ponavlja glasanje na parlamentarnim izborima

Posmatračka misija "Crta - građani na straži" saopštila je danas da je do 13 časova na glasanje za ponovljene parlamentarne izbore u Srbiji, izašlo ukupno 17,88 odsto građana, odnosno 3.510 glasača.

BIRALIŠTA OTVORENA - IZBORI SE ODVIJAJU BEZ PROBLEMA! Evo kako u RIK komentarišu ponovljeno glasanje

Kako se navodi u saopštenju Crte, u odnosu na 24. april, izlaznost je u 13 časova manja za sedam odsto.

Izlaznost do 10 časova, takođe prema podacima Crte, bila je 7,06 odsto, što je za oko dva odsto manje nego kada se glasalo 24. aprila.

Ukupan broj birača koji može da glasa na ovih 15 biračkih mesta je 19.631, a do 10 časova, prema podacima Crte, glasalo ih je 1.387.

- Proces glasanja protiče u skladu sa propisanim procedurama i do 10 časova naši posmatrači nisu zabeležili nikakve nepravilnosti - saopštila je posmatrčka misija.

Posmatrači misije "Građani na straži" raspoređeni su na svih 15 biračkih mesta na kojima se ponavlja glasanje na parlamentranim izborima.

Izbori se ponavljaju na pet biračkih mesta u Nišu, na po dva mesta u Beogradu, Vranju i Jagodini, kao i na po jednom u Užicu, Bačkoj Topoli, Sremskim Karlovcima i Kladovu.

(Telegraf.rs/Beta)