OVO JE NAJVEĆA SRAMOTA SRBIJE: Vandali već treći put RUŠE DEČJE IGRALIŠTE! (FOTO)

Polomljene su sve klupe, odnete sve kante, a dečje igralište je bukvalno prazno

Prokupačko Javno komunalno preduzeće „Hameum“ ne može da obnovi dečije igralište na brdu Hisar u centru grada, zbog vandala koji preko noći unište sve što radnici danju naprave!

IMA NADE: U parkiću je bilo đubre na sve strane, a onda je osvanula poruka koja je digla Srbiju na noge (FOTO)

Već treći put radnici postavljaju postolja za ogradu, a inventar za igralište stoji u magacinu jer ne mogu da ga postave.

- U poslednja dva meseca Hisar je konstantno na meti vandala. Polomljene su sve klupe, odnete sve kante, a dečije igralište je bukvalno prazno. Krenuli smo sve da obnavljamo, ali ne možemo da mrdnemo od početka, jer se svaki naš rad preko noći uništi - kaže šef Baždarnice JKP „Hameum“ Željko Đorđević.

On dodaje da su poslednjih nekoliko dana dva puta betonirali rupe u kojima treba da se nađu stubići za ogradu, ali da se beton do jutra potpuno upropasti. I dok nov inventar za igralište stoji u magacinu, Hisar je sve više na meti vandala.

U pitanju je jedno od omiljenih šetališta za Prokupčane, ali na žalost sve više propada, a uništavanja se dešavaju tokom noći. Građani viđaju grupe mlađih ljudi, a u kućama oko Hisara kažu da se čuju vrisci i lomljava u kasnu noć i da se to ponavlja svakog dana.

U JKP „Hameum“ apeluju na građane da se savesnije odnose prema društvenoj imovini i da je ne uništavaju.

(B.R.)