STRAVA I UŽAS: Doktori bebi otkinuli glavu tokom porođaja (FOTO)

Brazilski doktori slučajno su otkinuli glavu bebi koju su pokušavali da porode u gradu Arakahu na severozapadu zemlje. Bezglavo dete morali su da izvade carskim rezom

Alkileni Vieiri Moreiri (22) je pukao vodenjak prošlog ponedeljka kasno uveče, pa ju je njena susetka Patrisia Tomas odvezla u bolnicu "Santa Isabel" u Arakahu. Satima je tim od pet lekara pokušavao da pomogne ženi da rodi svoje četvrto dete - sina teškog gotovo šest kila. Prolazila je kroz stravične muke dok su joj pritiskali stomak i činili sve da beba izađe. Alkilene kaže kako je znala da je nešto pošlo po zlu nakon što je čula "pucanje", prenosi "Dejli mejl".

- U jednom trenutku je čula galamu i doktora kako viče: 'Markos, jesi li poludeo!' - ispričao je rođak nesretne žene Gilmara Azevedo dos Santos. Kazao je da je ona odmah pitala lekare šta se događa, ali odgovor nije dobila. Hitno su je prebacili u salu za operacije kako bi carskim rezom izvadili bezglavo telo njene bebe.

- Nakon što su otkinuli glavu detetu, pokušali su telo izvući rezanjem. Na kraju su ipak napravili carski rez. Moja sestrična je potpuno skrhana, čitava porodica je u šoku - rekao je Gilmara Azevedo dos Santos.

Dečak je trebalo da se zove Nejmar Džeferson Hesus Sao Mateus, a porodica ga je sahranila u četvrtak. Iako iz bolnice tvrde da je već bio mrtav tri dana kada je majka došla u rodilište, niko im ne veruje. Alkilenina majka Maria Hoze tvrdi da je njena kćerka osećala bebu koja se do zadnjeg dana micala u stomaku. Najavili su tužbu.