PODRŠKA U BORBI PROTIV ISLAMISTA: Norveške vojne trupe odlaze u Siriju

Vlada u Oslu je saopštila u maju da će konsultovati parlamentarce ako razvoj situacije bude opravdao prisustvo norveških trupa u Siriji, što je i uradila, a parlamentarci su dali pristanak

Norveška bi mogla da uputi vojne trupe, posebno specijalne snage, u Siriju, objavila je vlada u Oslu nakon što je dobila zeleno svetlo parlamenta.

JEZIVO UPOZORENJE: Islamska država sprema NUKLEARNI NAPAD u SRCU EVROPE!

Fena prenosi da je norveška vlada već planirala da pošalje 60 ljudi u Jordan ovog leta da bi učestvovali u obuci i uvežbavanju sirijskih pobunjenika uključenih u borbu protiv džihadista Islamske države (ID).

Islamska država preotela dva sela na severu Sirije

Vlada u Oslu je saopštila u maju da će konsultovati parlamentarce ako razvoj situacije bude opravdao prisustvo norveških trupa u Siriji, što je i uradila, a parlamentarci su dali pristanak.

UPOZORENJE ŠEFA CIA: Islamska država ima više boraca nego Al Kaida na vrhuncu moći

- Lokalne snage (protivnici ID-a) su postigle veći uspeh nego što smo se nadali. To je više aktuelno za snage koalicije da ih obučava, savetuje i daje operativnu podršku na sirijskoj teritoriji u njihovoj borbi protiv ID-a - istakla je ministarka odbrane Ine Eriksen Soreide u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)