Uhapšeno više od 200 migranata na srpsko-mađarskoj granici!

Bez obzira na to što su na graničnim prelazima Reske (Horgoš) i Tompa (Kelebija) otvorene tranzitne zone za podnošenje zahteva za azil, pritisak migranata na mađarske granice ne prestaje

Tokom jučerašnjeg dana mađarski graničari uhapsili su 209 migranata koji su pokušali da ilegalno pređu srpsko-mađarsku granicu, što je najveći broj privedenih za jedan dan u junu.

OD EVROPE ZAVISI ŽIVOT U TURSKOJ: Kada su loši odnosi sa EU, slobode gotovo da nema!

Patrole mađarske vojske i policije su u pokušaju nelegalnog ulaska u zemlju zatekle više od 300 migranata, dok je do danas broj uhapšenih ilegalaca u junu dostigao cifru od 3.250 ljudi.

MIGRANTI RAZBILI ŠOFERŠAJBNU I IZVLAČILI SE IZ PREVRNUTOG KAMIONA: Detalji nesreće na auto-putu! (FOTOGRAFIJE S LICA MESTA) (VIDEO)

Bez obzira na to što su na graničnim prelazima Reske (Horgoš) i Tompa (Kelebija) otvorene tranzitne zone za podnošenje zahteva za azil, pritisak migranata na mađarske granice ne prestaje, jer se dnevno primi svega 15 zahteva po zoni.

Zbog toga je pojačana i aktivnost krijumčara ljudi sa obe strane granice. Mađarska policija je juče uhapsila jednog marokanskog državljanina u blizini mađarsko-austrijske granice kod Heđešhaloma koji je kombijem pokušao da prošvercuje 20 migranata do Austrije.

Protiv vozača je podneta krivična prijava zbog krijumčarenja ljudi, a migranti su predati u nadležnost Imigracione službe.

(Telegraf.rs)