OVO SRPSKO MESTO IMA DOBROTVORA: Poklonio opštini milione, EVO ŠTA TRAŽI ZAUZVRAT (FOTO)

Jovanovićeva porodica je dobrostojeća, neki njeni članovi su radili u inostranstvu, ali smo poštovali želju donatora da ne govori, zasad, o tome zašto je odlučio da sopstvenim sredstvima finansira gradnju

Mada mu se čak ni kuća ne nalazi u toj ulici, Borivoje Jovanović, stanovnik sela Buljane kod Paraćina, odlučio je da finansira izgradnju puta koji iz centra sela vodi ka groblju.

KONAČNO DOBILI ASFALTIRANI PUT: Stanovnici rakovičkog Sunčanog brega povezani s Miljakovcem 3! (FOTO)

Kako fizičko lice ne može da gradi infrastrukturu, našao je način da svoj naum ostvari: Borivoje je, naime, poklonio budžetu Opštine Paraćin 7,3 miliona dinara tako što je sa Opštinom sklopio ugovor o donaciji.

Ugovor sa Jovanovićem, po svim pravilima, razmatran je na sednici Opštinskog veća. Saglasnost je, očekivano, data, pa je Jovanović sa predsedikom opštine Sašom Paunovićem potpisao ugovor kojim donira sredstva za izgradnju kolovoza ulice u Bošnjanu. Tačno je precizirano o kojoj se ulici radi – na katastarskoj parceli broj 6610, pa su sredstva već legla u opštinsku kasu.

Velikodušnog Borivoja pokušali smo da pronađemo kako bi saznali motiv za ovaj njegov neverovatan gest, ali Borivoje nije bio raspoložen da daje nikakve izjave.

Preko predsednika Saveta mesne zajednice svog sela Dragana Milenkovića poručio nam je da će svakako nešto reći, ali kad ulica bude asfaltirana.

Ali nam je zato čelni čovek Buljana ispričao da Jovanović čak i ne živi u toj ulici. Radi se zapravo o putu od sela do groblja čiji je jedan deo asfaltiran, a sad treba drugi.

- Ova ulica ima asfalt u delu gde se nalaze kuće, ali na dalje, do seoskog groblja, nema. Nije u pitanju samo groblje već činjenica da Buljanci duž tog puta imaju njive do kojih sada dolaze veoma teško. Padaju kiše pa se put uništava i spira rizlu kojom ga nasipamo. A nasipali smo ga bar tri puta, pa je opet u lošem stanju. Kad se asfaltira, biće to ogromno olakšanje za sve poljoprivrednike, što i jeste bio cilj našeg velikodušnog sugrađanina – objašnjava Milenković.

Jovanovićeva porodica je dobrostojeća, neki njeni članovi su radili u inostranstvu, ali smo poštovali želju donatora da ne govori, zasad, o tome zašto je odlučio da sopstvenim sredstvima finansira gradnju.

Jedina njegova želja tim povodom, uneta i u ugovor o donaciji, jeste da se nakon asfaltiranja postavi tabla sa podacima o njegovoj porodici.

Kako «Telegraf» saznaje u paraćinskoj Direkciji za izgradnju, javna nabavka za asfaltiranje ulice je već raspisana i celokupan posao biće gotov do kraja septembra.Treba da se asfaltira kilometar puta.

(Z.R.P.)