MODNI FRANKENŠTAJN: Slovenska dizajnerka radi kolekciju od KOŽE POKOJNOG Aleksandra Mekvina!

Slovenačka dizajnerka na bizaran način upozorava na rupe u zakonu

Mlada Slovenka Tina Gorjanc prihvatila se neobičnog projekta, izrade kolekcije odeće i modnih dodataka iz materijala sličnog ljudskoj koži, u koji će biti ugrađen sačuvani biološki materijal Aleksandra Mekvina, britanskog modnog dizajnera umrlog pre šest godina.

Htela je da se porodi u divljini, a onda se skinula naga! SVE JE SNIMLJENO! (VIDEO)

Svojim bizarnim projektom Gorjanc, koja studira dizajn na britanskom fakultetu Central Saint Martins, želi da upozori na zakonske "rupe" zbog kojih u budućnosti može doći do zloupotrebe biološkog materijala, prenosi net.hr.

Iz genetskog materijala dobijenog iz sačuvanih vlasi Mekvinove kose u laboratorii je razvijeno kožno tkivo slično ljudskom tkivu, postupak je u maju službeno patentiran, a Tina Gorjanc objavila je da će oblikovati kolekciju jakni i torbica i drugih modnih dodataka, prenose slovenski mediji iz britanske štampe. Više o svemu možete videti na njenom portfoliju.

- Ako je studentkinja poput mene bila u stanju da patentira takav materijal jer ne postoji zakon koji bi to sprečio, onda možemo samo da zamislimo šta bi sve u budućnosti u stanju bile učiniti velike korporacije sa svojim neograničenim sredstvima - rekla je dizajnerka o svojoj kreaciji nazvanoj Pure Human project koja je predstavljena na završnoj godišnjoj reviji studenata njenog fakulteta.

(Telegraf.rs)