TINEJDŽERI S PUŠKAMA ČUVAJU SVOJ KRAJ: Najkrvaviji deo Rija de Žaneira je na 15 minuta od Olimpijskih igara (FOTO)

U ovom delu grada izrešetana tela leže na sve strane u lokvama krvi, a tinejdžeri u japankama i sa puškama u rukama čuvaju teritoriju za dilere droge

U Rio De Žaneiru, nedaleko od distrikta Ipanema i Kopakabana, nalazi se deo grada u kojem vladaju karteli, siromaštvo i tinejdžeri koji puškama štite svoj kraj.

TINEJDŽERKE SILOVALO PO 30 MUŠKARACA: Snimak grupnog silovanja u Brazilu procureo na internet!

Izrešetana tela leže na sve strane u lokvama krvi, a tinejdžeri u japankama i sa puškama u rukama čuvaju teritoriju za dilere droge.

Ovo sve se dešava samo nekoliko kilometara od mesta gde će se okupiti na hiljade turista i sportista povodom Olimpijskih igara koji se ove godine održavaju u Riju.

Dileri poverenje lokalnog stanovništva stiču tako što im daju novac za hranu i lekove, što je najbitnije siromašnim ljudima koji žive u ovoj oblasti.

Obračuni između kartela i policije su svakodnevna pojava, pa su se deca koja žive tu navikla i ne obraćaju pažnju na mrtva tela koja leže svuda oko njih.

Pastor Nilton, propovednik koji je i sam bio deo narko-kartela, drži mise na kojima pokušava da omladinu otrgne iz kandži bandi.

Broj ubijenih u obračunima bande i policije je u poslednjih nekoliko godina drastično porastao, pa je samo od ovog januara ubijeno više od 60 policajaca, uglavnom kada su van dužnosti.

Vlasti ističu da će svi posetioci ovogodišnjih Olimpijskih igara biti sigurni, jer će se za njihovu bezbednost brinuti 85.000 vojniak i policajaca, kao i da su oblasti u kojima će oni biti smešteni prilično bezbedne.

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)