POŠTA OPET OBARA SVE REKORDE: Za šest meseci ostvarili neto dobit od 1,59 milijardi

Osim impresivnog neto rezultata, posebno je istaknut rast poslovnog dobitka od 1,77 milijardi dinara, što je za oko 23 odsto više nego lane u istom periodu

Nadzorni odbor Pošte Srbije je na redovnoj sednici, održanoj 28. jula, usvojio set finansijskih izveštaja o poslovanju ovog javnog preduzeća. U šestomesečnom izveštaju se konstatuje da je Pošta Srbije nastavila sa rastom prihoda i po odbitku poreske obaveze ubeležila čist neto dobitak od čak 1,59 milijardi dinara, što je opet svrstava među najbolja javna preduzeća u Srbiji.

Osim impresivnog neto rezultata, posebno je istaknut rast poslovnog dobitka od 1,77 milijardi dinara, što je za oko 23 odsto više nego lane u istom periodu. Istovremeno, došlo je do znatnog smanjenja troškova i to za 12 odsto u odnosu na plan za ovu godinu.

Poslovni prihodi u srpskim poštama dostigli su 12,14 milijardi dinara, dok su poslovni rashodi svedeni na 10,38 milijardi i kao takvi manji su od planiranih za 12 odsto, što najbolje svedoči o racionalnom upravljanju troškovima i domaćinskom poslovanju.

Novi proizvodi i usluge, predstavljaju okosnicu rasta, i to menjački poslovi, usluga međunarodne poštanske uputnice, prodaja sudskih taksenih maraka, logistička usluga i usluge post-ekspresa.

Projekat elektronske trgovine se privodi kraju i očekuje se puštanje u punu funkciju, kao i lanac od 100 poštanskih prodavnica u poštama širom Srbije.

Direktor Milan Krkobabić zahvalio je poštanskim radnicima na izuztenom rezultatu:

- Ovaj rezultat nas obavezuje, da radimo i dalje istim i još jačim tempom, kako bi osigurali budućnost, a Pošta očuvala lidersku poziciju daleko ispred domaćih i stranih konkurenata - rekao je direktor Krkobabić.

(Telegraf.rs)