GLAVAŠEVA STRANKA TRAŽI IZVINJENJE OD SRBA: Dok se to ne desi, Vučić, Dačić, Nikolić i Vulin su nepoželjni u Hrvatskoj

Glavaš je rekao da njih ne treba primiti u Hrvatsku sve dok se ne izvine za, kako je rekao, agresiju Srbije na Hrvatsku.

Desno orijentisana hrvatska stranka čiji je osnivač Branimir Glavaš traži od odlazećeg premijera Tihomira Oreškovića i državnog vrha da otkažu poziv srpskom premijeru Aleksandru Vučiću za Kroacija forum u Dubrovniku i da prekinu diplomatske odnose sa Srbijom, prenela je Hina.

SASTANAK VUČIĆA I PUPOVCA: Izbegavati javne konfrontacije u odnosima Srbije i Hrvatske!

Aktuelni predsednik HDSSB Dragan Vulin je na konferenciji za novinare rekao da je Oreškovićev poziv Vučiću da dođe u Dubrovnik "apsoltuno nedopustiv i neprimeren" napomenuvši da odlazeci preijer ne bi spoljnu politiku trebalo da vodi samostalno i bez konsultacija sa predsednicom Hrvatske i nadležnim ministarstvom, budući da je, kako je rekao, on čovek bez ikakvog iskustva.

On je zatražio da se premijer Vučić proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskom, te da Zagreb prekine diplomatske odnose i povuče svog ambasadora iz Beograda.

Glavaš smatra da, osim Vučića, nepoželjnim osobama treba proglasiti i predsednika Srbije Tomislava Nikolića, kao i ministre Aleksandra Vulina i Ivicu Dačića.

Glavaš je rekao da njih ne treba primiti u Hrvatsku sve dok se ne izvine za, kako je rekao, agresiju Srbije na Hrvatsku.

(Telegraf.rs / Tanjug)