HAOS NA PLAŽI U SPLITU: Pojavile su se žene u burkiniju i muškarci sa puškama, kupači u panici!

Kupačima je bilo izuzetno nelagodno, pa su neki odlučili da čak napuste plažu na kojoj su se pojavile žene u burkiniju i muškarci sa "oružjem"

U Hrvatskoj se prošle nedelje dogodio incident kada su žene u burkiniju izazvale paniku na plaži. Gosti hotela su pobegli sa plaže u Splitu, a uzbunu je naglasilo i prisustvo muškaraca sa puškama, kako tvrde očevici za "Slobodnu Dalmaciju".

Francuski sud UKINUO ZABRANU BURKINIJA na plažama

Dve žene došle su na plažu u burkinijima, jedna u crnom, a druga u svetloplavom. Nakon nekog vremena pored njih su se smestila i dvojica muškaraca sa velikim tamnim torbama iz kojih su počeli da vade - puške. Nije se radilo o vatrenom oružju, već o podvodnim puškama s harpunom, namenjenim sportskom ribolovu, s kojima su nakon nekoliko minuta krenuli u more.

Očevici tvrde da je osećaj nelagodnosti zbog tamnih torba i kod ostalih kupača bila primetna, a deo njih je čak odlučio i da pokupi stvari i ode kući, piše Slobodna Dalmacija.

Gosti plaže upozorili su i zaposlene u hotelu "Radisona Blu", koji su muškarcima sa puškama potomom objasnili da ribolov nije moguć na uređenoj hotelskoj plaži. Muškarci su potom pokupili svoje puške, vratili ih u torbu, spakovali se i vratili se u hotel.

Da podsetimo, burkini je uzrok velike afere koja već danima drma celu Francusku, a sve zbog kontroverzne zabrane tog kupaćeg kostima namenjenog muslimankama koji otkriva lice i vrhove udova.

Uvođenje ove skandalozne odluke, na nekim plažama Azurne obale konzervativni francuski gradonačelnici opravdavaju činjenicom da burkini na plaži izaziva nelagodu zbog sve češćih terorističkih napada koji se povezuju s njihovim sugrađanima muslimanske veroispovesti.

(Telegraf.rs)