NEOČEKIVANA POSETA: Tramp danas stiže u Meksiko

- Prihvatio sam poziv predsednika Meksika Enrikea Penje Nijeta i radujem se našem sastanku - objavio je Tramp na Tviteru

Kandidat republikanaca na predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp otputovaće danas u Meksiko gde će se sastati sa predsednikom Enrikom Penjom Nijetom i to samo nekoliko sati uoči njegovog govora posvećenog imigraciji u Arizoni.

NEOČEKIVANA PODRŠKA: ISIS navija da Tramp pobedi u trci za predsednika SAD

Trampova neočekivana poseta Meksiku uslediće u vreme kada debata o njegovoj imigracionoj politici dostiže vrhunac, naveo je AFP.

- Prihvatio sam poziv predsednika Meksika Enrikea Penje Nijeta i radujem se našem sastanku - objavio je Tramp na Tviteru.

Putovanje je tim više iznenađujuće što je milijarder svoju kandidaturu u junu 2015. godine otvorio optužujući Meksiko da preko granice šalje kriminalce, silovatelje i krijumčare droge.

Posetu je potvrdila i kancelarija meksičkog predsednika koja je dodala da je poziv uputila i kandidatu demokrata Hilari Klinton. Iz tabora Hilari Klinton, međutim, još nisu odgovorili na poziv.

 

Očekuje se da će Tramp u govoru u Arizoni konačno da razjasni svoj stav po pitanju migracije, preneo je Glas Amerike.

Tramp je proteklih dana iznosio različite poruke o tome da li se i dalje zalaže za masovnu deportaciju 11 miliona ilegalnih imigranata, za koju se zalagao tokom izborne trke za predsedničku nominaciju.

On je ranije u više navrata vređao Meksikance, a tokom svoje predizborne kampanje najavio je izgradnju zida za sprečavanje ulaska migranata, čak je i naglašavao da će izgradnju zida finansirati Meksiko.

Dvojica lidera su u proteklom periodu bili u otvorenom verbalnom sukobu, a Nijeto je uporedio Trampa sa Adolfom Hitlerom i Benitom Musolinijem.

Tokom jučerašnjeg predizbornog skupa Tramp je održao govor u kojem je istakao da SAD moraju osigurati svoju granicu sa Meksikom.

- Moramo zaustaviti ljude koji u našu zemlju unose velike količine droge - rekao je Tramp.

U međuvremenu, njegova demokratska rivalka, Hilari Klinton, nastavlja da prikuplja novac za kampanju i da se priprema za debate, koje se održavaju za mesec dana i mogle bi da utiču na tok izbora.

Klinton, koja i dalje vodi u predizbornim anketama, pre debata će se suočiti sa objavljivanjem izveštaja o istrazi njenog imejl servera koju je sproveo Federalni istražni biro (FBI). Kako prenose američki mediji, FBI bi već tokom dana mogao da objavi detalje izveštaja u kojem se Sekretarijatu za pravosuđe preporučuje da ne podiže optužnicu protiv Klinton zbog slanja imejlova sa privatnog servera dok je bila na položaju državne sekretarke.

HILARI KLINTON GUBI IZBORE ZBOG SEKS-SKANDALA? Njena desna ruka razvodi se od perverznog muža (FOTO) (VIDEO)

Klinton se našla u centru pažnje medija i zbog odluke jedne od njenih najbližih saradnica Hume Abedin da napusti supruga, bivšeg kongresmena Entonija Vinera, posle izveštaja o njegovoj umešanosti u još jedan seksualni skandal.

Taj događaj prokomentarisao je i Tramp, koji je poručio da je saradnica Hilari Klinton bila udata za "nekontrolisanu i bolesnu osobu", dok je istovremeno imala pristup poverljivim informacijama.

Abedin se pominje i u brojnim, novoobjavljenim mejlovima iz Stejt Departmenta, koji su pokrenuli pitanja o njenoj ulozi u organizovanju sastanaka između donatora fondacije Klinton i tadašnje državne sekretarke.

(Telegraf.rs / Tanjug)