ĐACI PRVACI U NOVOM SADU PAMTIĆE POLAZAK U ŠKOLU PO NEČEM LEPOM: Uručeni pokloni najmlađim školarcima! (FOTO)

Nakon priredbe, predstavljeni su učitelji, formirana odeljenja, a mališani su prvi put seli u đačke klupe

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa članom Gradskog veća za obrazovanje mr Vladimirom Jelićem i predstavnicima grupe „Univerexport“ prisustvovao priredbi koju je povodom početka školske godine i prijema prvaka organizovala Osnovna škola „Kosta Trifković“. Svim prvacima u OŠ “Kosta Trifković” uručen je po jedan poklon-paket kompanije „Univerexport“, a isti takvi paketi su obezbeđeni za sve đake koji kreću u prvi razred na teritoriji Novog Sada.

Kompanija UNIVEREKSPORT počela izgradnju DISTRIBUTIVNOG centra: Gradonačelnik Novog Sada položio kamen temeljac

- Posebno sam srećan što svake godine ima sve više đaka prvaka koji upisuju škole na teritoriji Grada Novog Sada. Ove godine u školske klupe sešće 3.729 prvaka i to je samo jedan od pokazatelja da naš grad raste i da se razvija. Svim đacima želim da u toku svog školovanja šire drugarstvo i znanje, jer samo svojim radom i zalaganjem stičemo određene pozicije u društvu - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević čestitajući svim đacima osnovnih i srednjih škola kao i njihovim učiteljima i nastavnicima početak nove školske godine.

OVAKVA PRODAVNICA SE JOŠ NIJE OTVORILA U BEOGRADU: Morate svojim očima da vidite šta nude u Univerexportu! (FOTO)

- Koristim priliku da se zahvalim kompaniji „Univerexport“ koja je obezbedila pakete za đake prvake i da pozovem i druge kompanije da se uključe u ovakve i slične akcije kako bismo pomogli svima onima kojima je pomoć potrebna. Grad Novi Sad će nastaviti sa podrškom socijalno-ugroženim porodicama finansiranjem besplatne ishrane za đake osnovnih škola. Tu smo partneri sa Ministarstvom prosvete Republike Srbije kao i sa Sekretarijatom za obrazovanje AP Vojvodine i činimo jednu kariku u lancu podrške roditeljima, đacima i zaposlenima u školama. Najvažnije je da školska godina protekne u dobroj atmosferi, sa što više petica, diploma i pobeda na takmičenjima, i naravno da tako uspešne đake i njihove posvećene profesore nagradimo.

Direktor OŠ „Kosta Trifković“ Milan Spasojević je napomenuo da je ove školske godine upisano oko 80 učenika više nego prethodne, te da je ukupno 162 prvaka raspoređeno u šest odeljenja. On je poželeo svim prvaci da im prvi dan u školskim klupama protekne u radosti i da, kako je rekao, hrabro koračaju u novi svet brojeva i slova.

U ime darodavaca, prisutnima se obratila Olivera Ćirković kao predstavnik grupe „Univerexport“ i naglasila da ta kompanija iz godine u godinu svoju pažnju usmerava na zajednička delovanja za opštu dobrobit društva. Poklon paketi obezbeđeni su za svakog đaka prvaka na teritoriji Grada Novog Sada, a u OŠ „Kosta Trifković“ predstavnik kompanije „Univerexport“ Bojan Filipović predao je simboličan ček gradonačelniku Milošu Vučeviću na kome je bio ispisan broj poklon-paketa namenjenih prvacima grada Novog Sada.

Nakon priredbe, predstavljeni su učitelji, formirana odeljenja, a mališani su prvi put seli u đačke klupe.

(Telegraf.rs)