I DANAS TMURAN DAN I KIŠA: A evo kada nam opet stiže LETO!

Kada je reč o izgledima vremena za Srbiju u narednih sedam dana, RHMZ navodi da se do nedelje očekuje promenljivo oblačno i malo toplije vreme sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima sa grmljavinom

U većem delu zemlje na sajtu Meteolarma danas se prognozira kiša sa količinom padavina većom od 20 litara po metaru kvadratnom, izuzev u Vojvodini u kojoj će se zadržati suvo vreme.

VODOPAD USRED BEOGRADA: Stravične slike nevremena na Sajmu, prolaznici U ŠOKU! (VIDEO)

I DANAS PLJUSKOVI I GRMLJAVINA: U ovim delovima Srbije se do podneva očekuje i do 50 milimetara kiše po kvadratnom metru

- Izazivanje poplava, problemi u svim aktivnostima poljoprivredne proizvodnje, problemi u saobraćaju, moguća pojava odrona i klizišta. Indirektni uticaj na bezbednost ljudi i životinja - navedeo je na stranici ove službe za praćenje vremenskih prilika.

(UŽIVO) CRNI KIŠNI OBLACI JURE KA SRBIJI: Pratite gde se TAČNO nalaze!

U zapadnim, jugozapadnim i južnim krajevima Srbije, meteorolozi prognoziraju veću količinu padavina sa povremeno jakim pljuskovima, kada su mogući česti odroni i izlivanja bujičnih voda, koji pored veće količine vode donose zemlju i mulj na kolovoz, što dodatno povećava klizavost puta zbog koje vozači mogu da izgube kontrolu nad vozilom.

Prema informacijama JP "Putevi Srbije", na deonicama na kojima su započeti radovi, način saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu, navodi se u saopštenju.

Pogledajte video-snimak vodopada u Beogradu koji je juče šokirao Beograđane kod Sajma:

Iz Uprave granične policije saopštili su da na našim graničnim prelazima na putničkim terminalima trenutno nema dužih zadržavanja od 30 minuta, preneo je Auto-moto savez Srbije.

Kada je reč o izgledima vremena za Srbiju u narednih sedam dana, RHMZ navodi da se do nedelje očekuje promenljivo oblačno i malo toplije vreme sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima sa grmljavinom, uglavnom na jugu i jugozapadu, a na severu i istoku sa dužim periodima sunčanog vremena.

Zatim se očekuje pretežno sunčano vreme, koje će na radost svih vratiti leto u Srbiju. Naš savet vam je da ove lepe dane iskoristite kako treba, jer nas čeka duga i tmurna jesen.

(Telegraf.rs / Tanjug)