KAKO TREBA DA SE HRANE OBOLELI OD RAKA: U petak se održava peti forum za hematološke bolesnike

Tema ovogodišnjeg skupa, kojim se lagano trasira put da on postane tradcija Klinike za hemtologiju, jeste "Principi pravilne ishrane kod hematoloških pacijenata"

Peti po redu forum namenjen obolelima od hematoloških malignih bolesti biće održan 14. oktobra  u amfiteatru Klinike za hematologiju Kliničkog centra Srbije.

Cilj formiranja, sada već tradicionalnog foruma, jeste podizanje svesti i jačanje povezanosti ne samo na relaciji pacijent- medicinsko osoblje već i pacijenata međus obno.

KAKO SADA DA ŽIVIM? Ovo su najčešća pitanja obolelih od raka!

Tema ovogodišnjeg skupa,  kojim se lagano trasira put da on postane tradcija Klinike za hemtologiju, jeste "Principi pravilne ishrane kod hematoloških pacijenata". Na tu temu, predavanje će održati nutricionista dietetičar Žana Klinčević.

DRAMATIČNO UPOZORENJE STRUČNJAKA: Srbiji u 2019. godini preti EPIDEMIJA RAKA!

Prvi forum za hematološke bolesnike, pokrenut na inicijativu prof. dr Biljane Mihaljević, direktorke Klinike za hematologiju održan je 10. aprila 2014. godine. Tom prilikom prezentiran je priručnik za obolele od limfoma i mijeloma, a govorilo se i o nus pojavama i neželjeniim efektima hemioterapije.

Na drugom forumu koji je održan iste te godine ali u septembru, tema je bila fizička aktivnosti hematoloških bolesnika pre. u toku i posle dobijene hemioterapije. Prošle godine, drugi forum se bavio time kako prihvatiti saznanje da bolujete od maligniteta i kako se boriti sa njim, i uopšteno o malignitetima. Na četvrtom, koji je takođe, održan prošle godie, iskustva je iznla pacijentkinja koja je pobedila malignu bolest.

(Telegraf. rs)