TEORIJA ZAVERE TRESE SRBIJU: Zašto su ruski piloti došli bez svojih migova?

Po sredi je isključivo dobra prilika da naši stručnjaci razmene iskustva sa dosta iskusnijim kolegama iz Rusije

Od kada su došli na aerodrom Batajnica kako bi zajedno sa srpskim pilotima oružanih snaga učestvovali na letno-taktičkoj vežbi "BARS-2016" od 9. do 15. oktobra, u javnosti se postavlja pitanje zašto je 20 pripadnika vazdušno-kosmičkih snaga Rusije stiglo bez letelica.

SPREMAJU SE ZA TREĆI SVETSKI RAT? 40 miliona Rusa vežba civilnu zaštitu!

Dok pojedini vojni analitičari, ali i deo medija tvrdi da je razlog NATO odluka da se kroz vazdušne prostore članica ne propuštaju ruski borbeni avioni, drugi objašnjavaju da su ta nagađanja netačna i da su deo teorije zavere.

Srpski piloti najbolji u Evropi (FOTO)

Petar Vojinović, urednik vazduhoplovnog portala Tango Six kaže za Telegraf da ruski piloti nisu doputovali svojim letelicama jer im nije bilo logistički izvodljivo, što su prethodnog puta i najavili.

- Već su obavili jednu vežbu u kojoj je učestvovalo nekoliko transportnih aviona sa tenkovima i preleteli su bez problema. Krajem godine će ponoviti vežbu, tako da nema osnova za takva neistinita nagađanja - objasnio je on i naglasio da je po sredi isključivo dobra prilika da naši stručnjaci razmene iskustva sa dosta iskusnijim kolegama iz Rusije.

Vojinović je dodao da je u pitanju rutinska vežba, sa vrlo konkretnom i praktičnom razmenom znanja i obuke.

Da podsetimo, u oktobru prošle godine obavljena je vežba na ruskom poligonu Ašuluk "BARS 2015", kada se negativno pisalo o akciji srpskih i ruskih pilota oružanih snaga i njenom držanju u tajnosti.

Ovog puta Ministarstvo odbrane takođe je zakasnilo sa informacijom, koja je prvo stigla iz Moskve, što je dodatno podstaklo neverovatne priče na ovu temu.

(Telegraf.rs / S. I.)