OD CIFRE ĆE VAM SE ZAVRTETI U GLAVI: Nove poplave u Srbiji prouzrokovale štetu od 3 MILIONA EVRA!

Najviše gubitka pretrpeli su Tutin, gde je komisija utvrdila da je šteta 1.200.000 evra, i Sjenica, gde će se za sanaciju biti potrebno da se odvoji najmanje milion evra.

Prve procene štete nastale nakon poslednjih poplava koje su u ponedeljak zadesile pojedina mesta u Srbiji su minimum 3.000.000 evra!

JOŠ JEDAN KIŠNI DAN - danas u Srbiji potpuno oblačno!

Najviše gubitka pretrpeli su Tutin, gde je komisija utvrdila da je šteta 1.200.000 evra, i Sjenica, gde će se za sanaciju biti potrebno da se odvoji najmanje milion evra. Što se ostalih opština tiče, preliminarni podaci pokazuju da šteta iznosi oko 800.000 evra.

Kako Informer prenosi, uglavnom su stradali poljoprivredno zemljište i oranice, ali su oštećene i brojne kuće, firme i fabrička postrojenja. Vodena bujica je uništila i nekoliko mostova i lokalnih puteva.

Načelnik sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić rekao je da će opštinske komisije za procenu štete izaći na teren tek kada se voda povuče.

- Zbog obilnih padavina evakuisano je ukupno 39 ljudi u Srbiji. Uglavnom je u svim branjenim delovima situacija pod kontrolom. Nema novih evakuacija i situacija se smiruje - zaključio je on za Informer.

(Telegraf.rs / Informer)