Majka stradalog Britanca traži izručenje Srbina

Nikola Miščević kamenjem je gađao Kelija, koji je skočio u vodu u pokušaju da pobegne i udavio se

Kolet Keli, majka Denija Kelija (23), britanskog turiste koji je poginuo na Zakintosu u avgustu prošle godine nakon što ga je jurio državljanin Srbije, radnik obezbeđenja jedne diskoteke Nikola Miščević (32), traži njegovo izručenje kako bi mu se sudilo u Grčkoj.  

"NIKOLA JE NAPAO I GAĐAO KAMENJEM BRITANCA": Mladić se udavio dok je bežao, britanski mediji optužuju Srbina za njegovu smrt

Sud je saopštio i da je Nikola Miščević kamenjem gađao Kelija, koji je skočio u vodu u pokušaju da pobegne i udavio se. Na početku suđenja je navedeno da je Keli izgubio život u vodi pošto je morao da pliva sve dalje od obale, u begu od srpskog državljanina.

Advokat porodice Keli je naveo da su grčke vlasti ispoljile veliku dozu nestručnosti pošto su dozvolili Miščeviću da napusti Zakintos i da se vrati u Srbiju.

Ipak, rečeno je da je Miščević osuđen u Grčkoj zbog napada na Denijevog prijatelja Martina Spensera, koji je mobilnim telefonom snimio sukob Srbina i Britanca. Na sudu je navedeno i Miščević dobio pasoš nazad pre nego što je mogao da bude optužen za smrt Kelija, pošto su grčki istražitelji propustili priliku da povežu dva slučaja.

Majka stradalog Britanca Kolet Keli je iznela zahtev da grčke vlasti zatraže ekstradiciju Miščevića, kako bi moglo da mu se sudi u Grčkoj.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)