TRAGIČNA SMRT NAJPOZNATIJE RUSKINJE ZLATNE MLADEŽI: Unuka Putinovog ljutog protivnika poginula u sumnjivoj nesreći (FOTO)

Dijana je bila opisana kao "jedna od najsjajnijih zvijezda među moskovskom zlatnom mladeži"

Glamurozna unuka, jednog od Putinovih najljućih poslovnih protivnika, poginula je kad je njen BMW sleteo sa ulice i završio u jezeru.

OVU STRANU RAZVRATA I BAHANALIJA NISTE VIDELI: Skandalozne fotografije iz države u kojoj je sve ovo strogo ZABRANJENO (FOTO) (VIDEO)

Dijana Lebedeva, svojim poznanicima znana i kao Lady D, pripadala je skupini takozvane "ruske zlatne mladeži", a takav životni stil na kraju ju je, sumnja se, koštao i života. 19-godišnjakinja je putovala s prijateljem kad je njihov automobil iz nepoznatog razloga završio u jezeru Lugano u Švajcarskoj.

BMW X6 vozio je Azer Jagubov, 23-godišnji sin azerbejdžanskog biznismena, a poginuli su oboje. Vozilo i tela pronađeni su na dnu jezera.

Dijana je bila opisana kao "jedna od najsjajnijih zvezda među moskovskom zlatnom mladeži", a zbog njenog aktivnog društvenog života i smisla za modu, stekla je obožavatelje koji joj na društvenim mrežama odaju počast. Zbog nikad do kraja razjašnjenih okolnosti oko smrti princeze Dajane, i Lady D već je postala predmet raznih teorija zavera.

Dok policija istražuje uzrok nesreće, iz neslužbenih izvora stižu podaci kako je vozilo jurilo velikom brzinom te na mostu iznad jezera u kantonu Ticino izgubilo kontrolu i završilo u jezeru.

Dijanin 59-godišnji deda, bankar Platon Lebedev, 11 godina proveo je u zatvoru zbog utaje poreza, pranja novca i proneveru. Lebedev je bio bliski saradnik bivšeg oligarha i Putinovog protivnika Mihaila Hordrkovskog koji je bio na čelu naftne kompanije Jukos, a takođe je neko vreme proveo u zatvoru.

Amnesti Internešenl je njihove sudske procese i kriminalne slučajeve opisao kao politički motivisane. Lebedev je iz zatvora izašao 2014., mesec dana nakon što je Kodorovki pomilovan od Putina. Lebedev ima četvero dece, a Dijana je bila jedna od njegove tri unuke.

(Telegraf.rs/ Izvor: dailymail.co.uk)